Matcentralen

Varje vardagsmorgon hämtar Uppsala Stadsmission livsmedelsbutikers och konditoriers matsvinn i Uppsala. Det är volontärchaufförer som hämtar maten som sedan sorteras på Matcentralen.

En del av matsvinnet går direkt ut till våra sociala verksamheter som Mikaelsgården för hemlösa och socialt utsatta, Crossroads för ustatta EU-medborgare och tredjelandsmedborgare samt Kvinnobyrån för våldsutsatta kvinnor.

En del av maten blir istället till matkassar som går till hushåll som lever i ekonomisk utsatthet i Uppsala. Just nu har vi 250 prenumeranter på Matkassen och många av hushållen har barn.

Det livsmedelsöverskott vi vanligtvis tar emot är nära bäst-före-datum, men har inte passerat sista-förbrukningsdag. Ibland finns det även en annan anledning till att varorna inte går att sälja i vanlig butik (t.ex. mindre skador i yttre förpackningar, stora överlager hos leverantörer eller ett litet annorlunda utseende på maten).

Öppettider

Måndag-fredag: kl 12.00-14.00
Tel: 073-873 25 17

ICA Maxi Stormarknad Stenhagen

ICA Supermarket City

ICA Supermarket Luthagens Livs

ICA Torgkassen

Lindvallskaffe

Sodexo

Triller mat och bröd

Lidl Gottsunda

Lidl Gränby

Willys Björkgatan

Willys Gränby

Willys Kungsgatan

Willys Stenhagen

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

AKRYLFÄRG, PAPPER OCH STAFFLIER

Vi behöver akrylfärg, penslar, papper, dukar och stafflier till vår öppna verksamhet för hemlösa och socialt utsatta. Ring till Mikaelsgården på 018-56 40 36

PINGISRACKET, BOLL OCH NÄT

Vi behöver pingisracket, boll och nät till vårt boende för ensamkommande barn och unga.

PÄRLOR OCH TRÅDAR

Vi vill gärna ha material för att tillverka smycken på Crossroads. Har du pärlor, kulor eller liknande som du kan ge bort? Ring till Crossroads på 073-612 74 63

Språk »