Köp produkter från Hantverksslussen

 

Hantverksslussen är ett finsnickeri som drivs som ett socialt företag av Uppsala Stadsmission. När man handlar något av våra hantverk eller beställer ett reparationsuppdrag av oss, bidrar man till ett socialt hållbart samhälle genom att skapa möjligheter för människor att växa genom arbetsträning och praktikplatser. Det innebär också ett stöd till Uppsala Stadsmissions sociala verksamheter till förmån för människor som lever i social och ekonomisk utsatthet.

Om du är intresserad av att köpa produkter, beställa en egen designad produkt eller ha kontakt för samarbete så kontakta oss (uppgifter nedan) eller kom till verkstaden på Bolandsgatan 15 c. Vi tar emot besök måndag-fredag kl. 10-15.

På Hantverksslussen erbjuder vi arbetsrehabilitering i snickerimiljö, här kan du läsa mer om det arbetet.

Hantverksslussen

Bolandsgatan 15C

Stina Johansson

Verksamhetschef

TEL: 076-127 53 87

Skicka meddelande

Här nedan ser du några exempel på produkter tillverkade på Hantverksslussen

Olika varianter av skärbrädor där två stycken är gjorda i ek med ändträbitar och den tredje är gjord i björk.

Den här vackra stolen i björk var tidigare målad med en orange lackfärg som börjat flagna. En av pinnarna i ryggstödet var trasig. En av de arbetstränande har slipat av all färg på sits och på stolens metallben samt svarvat en ny pinne till ryggstödet. Sitsen har sedan behandlats med hårdvaxolja för att behålla sitt trärena utseende.

Det massiva bordet, byggt i alm från Uppsala, är ett jobb som beställts av oss från en privatkund. Bordet har en fantastisk ådring och har ytbehandlats med hårdvaxolja för att behålla sitt naturliga utseende.

Denna bricka är gjord i ek och har en botten med ett mönster av fiskbensparkett. Det fanatiska hantverket, att lägga mönstret, gjordes av en arbetstränande med en stor portion tålamod.

Serveringsprodukter gjorda i alm som tidigare stod i stadsparken i Uppsala. Produkterna gjordes efter en beställning av Uppsalarestaurangen Dryck Och Mat. Två storlekar av brödbrickor, ett kakfat och en hållare för notan med en handgjord klädnypa.

Bild på julklapp - salladsbestick

Våra salladsbestick i ek har fått sin böjda form genom att träet först värmts upp med vattenånga. Därefter placeras produkten i en mall där den får sin nya form.