Stadsmissionens
Second hand

 

Stadsmissionen driver Second hand-butikerna som sociala företag i Uppsala. När du handlar hos oss bidrar du till ett hållbart samhälle där prylar och kläder återanvänds, samtidigt som du skapar möjligheter för människor att växa genom arbetsträning och praktikplatser. Varje krona du handlar för innebär också ett stöd till Uppsala Stadsmissions sociala verksamheter till förmån för människor i hemlöshet och social- och ekonomisk utsatthet.

Du hittar oss i Gränbystadens galleria, Gottsunda Centrum och i vår outletbutik på Bolandsgatan 15C. Vi finns också på Tradera, på Stadsmissionenssecondhand/Uppsala

I butikerna hittar du kläder, böcker, husgeråd, prydnadssaker, leksaker, möbler och mycket annat. I vår outletbutik hittar du kläder och prylar från vår andrasortering av Second hand-utbudet.

Köpvillkor
Ej öppet köp. Ej bytesrätt.

Skänk kläder och prylar

Försäljningen i Stadsmissionens Second hand-butiker går till arbetet för människor som lever i hemlöshet och social utsatthet i Uppsala. Du bidrar till hållbar handel, vilket är bra för miljön. Du möjliggör också att fler människor utanför arbetsmarknaden kan få arbetsträning i våra verksamheter.

Vi är tacksamma för gåvor men tänk på att det du lämnar ska vara helt och rent för att vi ska kunna ta emot det. En bra tumregel är att fråga dig själv om det du lämnar är något du skulle kunna ge bort till en vän.

Vi tar emot kläder och prylar på Bolandsgatan 15C vid vår Outletbutik. Om det inte är öppet kan du lämna kläder i en klädbox utanför ingången. Om du har ett mindre antal kassar med kläder eller prylar går det bra att lämna det i någon av våra butiker. Möbler kan lämnas direkt i våra butiker.

Vi saknar möjlighet att tvätta och kan inte sälja trasiga kläder och möbler. Dessa kan du istället lämna på någon av kommunens återvinningscentraler.

Kontakta oss gärna om du känner dig osäker eller har frågor.

 

Hur används gåvorna?

Möbler, kläder och prylar säljs i våra Second hand-butiker. En del av gåvorna skickas till våra sociala verksamheter.

Våra butiker

Gåvomottagning och outletbutik

Bolandsgatan 15C
Öppettider:
Tisdag – fredag: 09.00 – 16.00
Lördag: 11:00 – 15.00

Vi har stängt röda dagar samt julafton, mellandagarna, nyårsafton, påskafton och midsommarafton.

TEL: 070-560 05 32

Skicka meddelande

Butik Gottsunda Centrum

Valthornsvägen 7
Öppettider:
Måndag – fredag: 10:00-19:00
Lördag: 10:00-17:00
Söndag och röda dagar: Stängt

TEL: 072-202 29 93

Skicka meddelande

Butik Gränbystaden

Marknadsgatan 1
Öppettider:
Alla dagar 10.00-20.00

TEL: 076-822 62 51

Skicka meddelande

Tradera

Öppet dygnet runt