Gemenskap i arbete

 

Vi erbjuder hjälp och stöd för dig som vill ut i arbetslivet eller studier men just nu inte upplever att du är redo för vanlig arbetsträning. Det är en individuellt anpassad mjukstart som vi kallar Gemenskap i arbete.

Du är med och formar hur det ska gå till: vi sätter tillsammans med dig upp delmål som anpassas efter tidens gång och ger dig praktiskt stöd för att du ska lyckas med att ta nästa steg.

På en arbetsplats så finns det flera komponenter som bidrar till att man kan utvecklas och kan gå vidare. Det är meningsfulla arbetsuppgifter, stöd i arbetet men också gemenskap och ett socialt sammanhang att växa och utvecklas i. Hos oss behövs alla och de uppgifter som utförs är viktiga och värdefulla.

Den långsiktiga målsättningen är att du ska kunna försörja dig själv genom eget arbete. Ibland sker detta genom att du går från oss till arbetsträning där du får användning av det du lärt dig i Gemenskap i arbete. Ibland kan stödet hos oss hjälpa dig att komma underfund med vad du vill jobba med i framtiden, om du varit osäker. Från oss kan du då gå vidare via nya eller återupptagna studier som siktar på anställning. Våra jobbcoacher hjälper dig i nästa steg till att söka jobb, utbildning eller arbetsträning.

Vår erfarenhet är att våra deltagare har stor nytta av den sysselsättning vi erbjuder, även om man har komplexa utmaningar och kanske för tillfället är långt ifrån sin ideala målbild. Vi är ett komplement till kommunens insatser och olika verksamheter arbetar med olika målgrupper för att nå resultat.

 

Är du nyfiken på Gemenskap i arbete hos Uppsala Stadsmission, hör av dig till oss så får du veta mer!

Sabina Gidlöf

Jobbcoach

TEL: 076-127 78 69

Skicka meddelande

Einar Faanes

Jobbcoach

TEL: 076-146 25 22

Skicka meddelande