Mikaelsgården

Mikaelsgården är en öppen dagverksamhet för vuxna människor som lever i utsatthet, som hemlöshet, beroende, psykisk ohälsa eller andra sociala problem. Verksamheten är ett komplement till myndigheter, där högskoleutbildad personal arbetar med förebyggande insatser. I verksamheten finns det tillgång till lån av dator, dusch, fika och gemenskap, samtalsstöd och stöd i kontakter med myndigheter och närstående. I verksamheten finns det möjlighet att få stöd i kontakter med handläggare, socialttjänst och myndigheter. Vi arbetar tillsammans med dig utifrån dina behov. Verksamheten är kostnadsfri och vi har tystnadsplikt.

Mikaelsgårdens öppettider

Måndag-fredag: kl 7.30-14

Mikaelsgården erbjuder stödsamtal. Det kan gälla relationsproblem, livskriser, egen eller anhörigs sjukdom, sorg och förluster eller andra frågor som är aktuella där man befinner sig i livet. Alla samtal är avgiftsfria. Stödsamtal utförs av Michael Liliequist, diakoniassistent inom Uppsala Stadsmission med teologie kandidat examen och utbildning hos S:t Lukas i enskild självavård. Bokning sker genom att ringa, skicka sms till 072-221 47 74 eller mejla till michael.liliequist@uppsalastadsmission.se

Mikaelsgårdens uppdrag På kort sikt arbetar vi med att lindra akut nöd. Långsiktigt motiverar vi dig till att förändra din livssituation. Vi stöttar dig i att hålla kontakt med ditt privata och professionella nätverk och länkar vidare till socialtjänst, missbruksvård, psykiatri och annan sjukvård. Vill ni skänka kläder eller hygienartiklar till vår verksamhet hänvisar vi till vår gåvomottagning.

Mikaelsgården kan erbjuda, genom bidrag från Uppsala Kommun, odling i planteringslådor och planteringskassar runt om kring Mikaelsgården och Mikaelskyrkan. Välkommen! Inspirerande bilder på odlingen finns på vår Facebook.

Försäljning av Situation Stockholm Tidningen säljs av människor som lever i hemlöshet i Uppsala. När du köper en tidning av en säljare stödjer du därför en person i akut utsatthet. Här brukar tidningen säljas:

Uppsala Resecentrum
Uppsala Stadsbibliotek
Stora Torget
ICA Luthagen Livs
S:t Pers Gallerian
ICA Kvantum Knivsta

Detta är ett samarbete mellan Uppsala Stadsmission och Situation Stockholm. Lär mer här: http://www.situationsthlm.se/var-verksamhet.

Telefon: 018-56 40 36
Adress: Skolgatan 24, vid Mikaelskyrkan (Karta)

Stöd arbetet på Mikaelsgården

Läs mer om fattigdom och hemlöshet

Här hittar du fakta och rapporter

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

AKRYLFÄRG, PAPPER OCH STAFFLIER

Vi behöver akrylfärg, penslar, papper, dukar och stafflier till vår öppna verksamhet för hemlösa och socialt utsatta. Ring till Mikaelsgården på 018-56 40 36

PINGISRACKET, BOLL OCH NÄT

Vi behöver pingisracket, boll och nät till vårt boende för ensamkommande barn och unga.

PÄRLOR OCH TRÅDAR

Vi vill gärna ha material för att tillverka smycken på Crossroads. Har du pärlor, kulor eller liknande som du kan ge bort? Ring till Crossroads på 073-612 74 63

Språk »