Mikaelsgården

- OBS! Måndag 19/8 öppnar vi först kl 10:00. -

Mikaelsgården är en öppen dagverksamhet för vuxna människor som lever i utsatthet, som hemlöshet, beroende, psykisk ohälsa eller andra sociala problem. Verksamheten är ett komplement till myndigheter, där högskoleutbildad personal arbetar med förebyggande insatser. I verksamheten finns det tillgång till lån av dator, dusch, fika och gemenskap, samtalsstöd och stöd i kontakter med myndigheter och närstående. I verksamheten finns det möjlighet att få stöd i kontakter med handläggare, socialttjänst och myndigheter. Vi arbetar tillsammans med dig utifrån dina behov. Verksamheten är kostnadsfri och vi har tystnadsplikt.

Mikaelsgårdens öppettider

Måndag-fredag: kl 7.30-14

OBS! - Måndag 19/8 öppnar vi först kl 10:00. 

Mikaelsgården erbjuder stödsamtal. Det kan gälla relationsproblem, livskriser, egen eller anhörigs sjukdom, sorg och förluster eller andra frågor som är aktuella där man befinner sig i livet. Alla samtal är avgiftsfria. Stödsamtal utförs av Michael Liliequist, diakoniassistent inom Uppsala Stadsmission med teologie kandidat examen och utbildning hos S:t Lukas i enskild självavård. Bokning sker genom att ringa, skicka sms till 072-221 47 74 eller mejla till michael.liliequist@uppsalastadsmission.se

Mikaelsgårdens uppdrag På kort sikt arbetar vi med att lindra akut nöd. Långsiktigt motiverar vi dig till att förändra din livssituation. Vi stöttar dig i att hålla kontakt med ditt privata och professionella nätverk och länkar vidare till socialtjänst, missbruksvård, psykiatri och annan sjukvård. Vill ni skänka kläder eller hygienartiklar till vår verksamhet hänvisar vi till vår gåvomottagning.

Mikaelsgården kan erbjuda, genom bidrag från Uppsala Kommun, odling i planteringslådor och planteringskassar runt om kring Mikaelsgården och Mikaelskyrkan. Välkommen! Inspirerande bilder på odlingen finns på vår Facebook.

Försäljning av Situation Stockholm Tidningen säljs av människor som lever i hemlöshet i Uppsala. När du köper en tidning av en säljare stödjer du därför en person i akut utsatthet. Här brukar tidningen säljas:

Uppsala Resecentrum
Uppsala Stadsbibliotek
Stora Torget
ICA Luthagen Livs
S:t Pers Gallerian
ICA Kvantum Knivsta

Detta är ett samarbete mellan Uppsala Stadsmission och Situation Stockholm. Lär mer här: http://www.situationsthlm.se/var-verksamhet.


Bostad Först
Vi arbetar också med stöd i anknytning till det kommunala projektet Bostad Först - vilket är en boendemodell som ger människor i hemlöshet med psykosocial problematik och stödbehov, en möjlighet till permanent boende i egen lägenhet.

Telefon: 018-56 40 36
Adress: Skolgatan 24, vid Mikaelskyrkan (Karta)

Stöd arbetet på Mikaelsgården

Läs mer om fattigdom och hemlöshet

Här hittar du fakta och rapporter

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Kepsar till Mikaelsgården!

Solen skiner väldigt starkt nu på sommaren. Mikaelsgården är just nu i behov av solskyddande kepsar och huvudbonader av olika slag – att dela ut till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller via mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Nya fadderhem sökes!

Just nu söker Projekt Fadderhem efter personer som vill bli fadderhem och erbjuda en sängplats åt en ensamkommande ungdom. Kontakta oss på tel: 072-231 87 02 (vardagar 9-12) eller mail: fadderhem@uppsalastadsmission.se om du vill veta mer om vad det innebär.

Hygienartiklar till Mikaelsgården

Mikaelsgården är just nu i behov av hygienartiklar av olika slag, till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Presentkort på matbutiker till Kvinnobyrån

Vår verksamhet Kvinnobyrån efterfrågar matkuponger och presentkort på matbutiker att dela ut till de kvinnor, ofta med barn, som söker stöd hos oss.  Kontakta Kvinnobyrån på tel: 018–56 40 25 eller mail: kvinnobyran@uppsalastadsmission.se. Alla bidrag mottages tacksamt!

Språk »