Verksamheter

Att se de som ingen annan ser, att räcka ut en hand till dem som andra har gett upp hoppet om och att möta människor som ingen annan möter. Det är centralt för alla våra verksamheter. Uppsala Stadsmission arbetar både med akut hjälp till människor som behöver det och med långsiktigt stöd till den som vill förändra sitt liv i positiv riktig.

 

Sociala verksamheter

mikelsgården

Mikaelsgården

En dagverksamhet för människor i hemlöshet, beroendeproblematik och psykisk ohälsa. Här kan du få hjälp och stöd i vardagen samt stöd i kontakter med myndigheter.

livsberättargrupp -beskuren

Livsberättargrupp

Livsberättargruppen vänder sig till äldre som söker ett tryggt sammanhang att dela med sig av sina minnen, tankar och känslor med fokus på existentiella frågor

puff 500X250

Kvinnobyrån

För kvinnor som är eller har varit utsatta för någon form av våld i sina nära relationer och även för ensamstående mammor. Kvinnobyrån erbjuder stöd i grupp eller genom individuella samtal. 

soppmassan-liten

Soppmässan

Vi inbjuder till Soppmässan – öppen för alla. Kom som du är! Deltagarna skapar tillsammans en välkomnande miljö där alla kan äta sig mätta, umgås och bejaka sin andlighet – om man vill. Var och en bidrar med det man kan och vill ge.

stadsmissionens-matkasse-illustration-uppsala-stadsmission

Stadsmissionens matkasse

Du som lever i ekonomiskt utsatthet kan prenumerera på Stadsmissionens matkasse som delas ut en gång per vecka.

Sociala företag – Arbetsträning

hantverksslussen

Hantverksslussen

Hantverksslussen är ett socialt företag som arbetar med öppenvårdsbehandling samt arbetsrehabilitering och produktion.

second-hand

Second Hand

Uppsala Stadsmission driver två Second Hand-butiker som sociala företag i Uppsala. Vi satsar på begagnat och återbruk samtidigt som vi skapar förutsättningar för människor att närma sig arbetsmarknaden.

puff 500 X 350

Matcentralen

Varje vardagsmorgon hämtar Uppsala Stadsmission matöverskott från butiker och konditorier i Uppsala. En del av maten körs ut till våra sociala verksamheter och en del blir matkassar till utsatta.

Öppenvårdsbehandling

3

Spelberoende

Vägen tillbaka mot en vardag fri från spel om pengar

DSC_0731

Arbetsintegrerad Öppenvård

I vår arbetsintegrerade öppenvårdsbehandling på Hantverksslussen, kombinerar vi arbete och rehabilitering för att bryta beroende och öka möjligheterna till en återkomst till arbetsmarknaden.

Flyktingarbetet

refugee-1197023edit

Fadderhem

Fadderhem är ett projekt som gör det möjligt för ensamkommande ungdomar som fyllt 18 år alternativt blivit uppskrivna till 18 år att få bo kvar i Uppsala för att gå i skolan här.

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Kepsar till Mikaelsgården!

Solen skiner väldigt starkt nu på sommaren. Mikaelsgården är just nu i behov av solskyddande kepsar och huvudbonader av olika slag – att dela ut till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller via mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Nya fadderhem sökes!

Just nu söker Projekt Fadderhem efter personer som vill bli fadderhem och erbjuda en sängplats åt en ensamkommande ungdom. Kontakta oss på tel: 072-231 87 02 (vardagar 9-12) eller mail: fadderhem@uppsalastadsmission.se om du vill veta mer om vad det innebär.

Hygienartiklar till Mikaelsgården

Mikaelsgården är just nu i behov av hygienartiklar av olika slag, till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Presentkort på matbutiker till Kvinnobyrån

Vår verksamhet Kvinnobyrån efterfrågar matkuponger och presentkort på matbutiker att dela ut till de kvinnor, ofta med barn, som söker stöd hos oss.  Kontakta Kvinnobyrån på tel: 018–56 40 25 eller mail: kvinnobyran@uppsalastadsmission.se. Alla bidrag mottages tacksamt!

Språk »