Verksamheter

Att se de som ingen annan ser, att räcka ut en hand till dem som andra har gett upp hoppet om och att möta människor som ingen annan möter. Det är centralt för alla våra verksamheter. Uppsala Stadsmission arbetar både med akut hjälp till människor som behöver det och med långsiktigt stöd till den som vill förändra sitt liv i positiv riktig.

 

Sociala verksamheter

mikelsgården

Mikaelsgården

En dagverksamhet för människor i hemlöshet, beroendeproblematik och psykisk ohälsa. Här kan du få hjälp och stöd i vardagen samt stöd i kontakter med myndigheter.

crossroads-liten

Crossroads

En stödverksamhet för hemlösa och utsatta EU-medborgare samt tredjelands- medborgare. Förutom stöd i vardagen som mat, dusch och tvätt har verksamheten som ambition att stärka varje individ och fungera som en länk till myndigheter.

puff 500X250

Kvinnobyrån

För kvinnor som är eller har varit utsatta för någon form av våld i sina nära relationer och även för ensamstående mammor. Kvinnobyrån erbjuder stöd i grupp eller genom individuella samtal. 

soppmassan-liten

Soppmässan

Vi inbjuder till Soppmässan – öppen för alla. Kom som du är! Deltagarna skapar tillsammans en välkomnande miljö där alla kan äta sig mätta, umgås och bejaka sin andlighet – om man vill. Var och en bidrar med det man kan och vill ge.

Sociala företag – Arbetsträning

hantverksslussen

Hantverksslussen

Hantverksslussen är ett socialt företag som arbetar med öppenvårdsbehandling samt arbetsrehabilitering och produktion.

second-hand

Second Hand

Uppsala Stadsmission driver tre Second Hand-butiker som sociala företag i Uppsala. Vi satsar på begagnat och återbruk samtidigt som vi skapar förutsättningar för människor att närma sig arbetsmarknaden.

puff 500 X 350

Matcentralen

Varje vardagsmorgon hämtar Uppsala Stadsmission matöverskott från butiker och konditorier i Uppsala. En del av maten körs ut till våra sociala verksamheter och en del blir matkassar till utsatta.

stadsmissionens-matkasse-illustration-uppsala-stadsmission

Stadsmissionens matkasse

Nu kan du prenumerera på Stadsmissionens Matkasse. Matkassen är till för dig som har det svårt ekonomiskt och delas ut en gång per vecka.

Flyktingarbetet

Boende för ensamkommande

Boendet för ensamkommande

Ett boende för ensamkommande flyktingbarn mellan 14-17 år som är kommunplacerade.

uppsala-stadsmission-flyktingprojektet

Flyktingstöd

En dagverksamhet för nyanlända flyktingar. Verksamheten erbjuder stöd i kontakter med myndigheter, samhällsinformation, samtal, gruppaktiviteter och gemenskap.

refugee-uppsala-stadsmission-fadderhem

Fadderhem

Fadderhem är ett projekt som gör det möjligt för ensamkommande ungdomar som fyllt 18 år alternativt blivit uppskrivna till 18 år mellan perioden 1 juni 2017-30 juni 2018 att bo kvar i Uppsala för att gå i skolan här.

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Kylskåp till boendet för ensamkommande barn

Vi behöver kylskåp till vår verksamhet för ensamkommande barn. Om du har ett som du inte längre behöver var snäll och ring till 070-188 35 57. Tack för ditt stöd.

Varma vinterkängor och vantar/handskar

Vår verksamhet Mikaelsgården för hemlösa är i akut behov av varma vinterkängor och handskar. Om du kan skänka ring 018-56 40 36 eller mejla till mikaelsverksamheter@uppsalastadsmission.se

Frysar, kylar, lagerhyllor och bord

Vi behöver frysar, kylar, lagerhyllor och bord till vår verksamhet Matcentralen. Om du har möjlighet att skänka detta till oss ring 018-56 40 21. Tack för ditt stöd  

Lättkörd sittvagn

Crossroads behöver en lättkörd sittvagn. Om du har möjlighet att skänka en vagn ring direkt till Crossrads på telefonnummer 076-145 80 10. Tack för ditt stöd!

AKRYLFÄRG, PAPPER OCH STAFFLIER

Vi behöver akrylfärg, penslar, papper, dukar och stafflier till vår öppna verksamhet för hemlösa och socialt utsatta. Ring till Mikaelsgården på 018-56 40 36

PINGISRACKET, BOLL OCH NÄT

Vi behöver pingisracket, boll och nät till vårt boende för ensamkommande barn och unga.

PÄRLOR OCH TRÅDAR

Vi vill gärna ha material för att tillverka smycken på Crossroads. Har du pärlor, kulor eller liknande som du kan ge bort? Ring till Crossroads på 073-612 74 63

Språk »