Bli volontär

 

Vi rekryterar alltid volontärer utifrån det behov som deltagare och verksamheter uttrycker just nu. Därför intervjuar vi alla volontärer och utbildar dem för de uppdrag de kommer att ha i organisationen.

Vi arbetar med olika typer av uppdrag där ditt fritidsintresse, profession samt personliga egenskaper och färdigheter är värdefulla för Uppsala Stadsmission.

Som volontär får du känna att du bidrar och gör skillnad. Du ska känna dig trygg i ditt uppdrag och du får verktyg och metoder att hantera de utmaningar du kan möta som volontär. Som volontär är du viktig och vi vet att du är uppskattad i verksamheterna.

 

Volontärutbildning för nya volontärer

Vår volontärutbildning ges under en heldag och genomförs vanligtvis vid ett eller två tillfällen varje termin. Under utbildningsdagen står vi för lunch och material. Nästa utbildningsdag är ännu inte inbokad, men skicka gärna nu en intresseanmälan till volontärsamordnaren så blir du kontaktad så snart ett datum är satt. Se kontaktuppgifter nedan.

Du måste dock inte invänta en utbildning innan du påbörjar ditt uppdrag. Du är också välkommen att gå vår utbildning även om du inte har ett pågående volontäruppdrag.

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill bli volontär hos oss!

Lisa Pettersson

Volontärsamordnare

TEL: 070-358 56 54

Skicka meddelande

Läs mer om våra verksamheter

 

Aktuella uppdrag finns på Volontärbyrån