fbpx

Meny

bild på kungen

Pressmeddelande: Konungen önskar gåva till Stadsmissionerna

H.M. Konungen önskar gåva till Sveriges alla Stadsmissioner

Snart stundar en speciell dag, nämligen vår monarks födelsedag (30 april). H.M. Konungens önskan inför sin födelsedag är att de som önskar skänka en födelsedagsgåva till Kungen ger ett bidrag till Sveriges Stadsmissioner, vars verksamhet ligger Kungen varmt om hjärtat. Med insamlingen hoppas Kungen att stadsmissionerna får möjlighet att hjälpa fler behövande runtom i Sverige.

-Vi på Uppsala Stadsmission är oerhört glada och tacksamma att Hans Majestät Konungen tänker på de som har drabbats hårdast av Corona-pandemin och som nu söker sitt stöd hos Stadsmissionen, säger Margaretha S Paras, Direktor på Uppsala Stadsmission.

Människor i alla åldrar har under året som gått sökt sig till Sveriges alla Stadsmissioner för att få stöd under pandemin. Äldre har kunnat hämta matpaket – eller fått hemleverans – på ett Corona-säkert sätt. Ungdomar som har haft fjärrundervisning men saknar internet hemma har kunnat studera i säkra lokaler och få ett riktigt mål mat.

Många nya kontakter har skapats med unga ensamstående föräldrar som under pandemin blivit arbetslösa. Stadsmissionerna har bland annat kunnat hjälpa dessa familjer med mat och kläder som ett akut extra stöd.

Stadsmissionernas ordinarie verksamhet har ställts om så att personer i akut hemlöshet även fortsatt kan komma inomhus för akuta stödinsatser såsom mat, kläder, dusch och tvätt samt stöd och rådgivning.

– Vi har det senaste året sett att fler människor söker vårt stöd i Uppsala. Det handlar om både yngre och äldre människor och allt fler familjer som alla drabbats hårt av Corona. Gåvor i samband med Hans Majestät Konungens 75-årsdag kommer att användas i våra sociala verksamheter, med ett särskilt fokus på de som drabbats av pandemin, berättar Margaretha S Paras, Direktor på Uppsala Stadsmission.

Vill du hylla kungen med hans önskade födelsedagsgåva?

Swisha din födelsedagsgåva till 900 28 25 (märk gärna din gåva “Kungen 75 år”)

Varmt tack för ditt engagemang för ett mänskligare Uppsala!