fbpx

Meny

Kunglig medalj till kvinnan bakom Uppsala Stadsmission

Kunglig medalj till direktor Margaretha S. Paras

Margaretha Svensson Paras har sedan starten 2011 varit direktor, det vill säga verkställande direktör, på Uppsala Stadsmission. Nu har hon belönats med en kunglig medalj för sitt arbete.

I slutet av maj damp det ned ett brev i Margarethas brevlåda. Det var adresserat från Hovet.

– Jag öppnade kuvertet och det var verkligen en stor överraskning. Jag blev jätteförvånad och glad förstås. Det är en stor ära, säger Margaretha Svensson Paras.

Margaretha har mottagit Hans majestät konungens medalj, i åttonde storleken i högblått band, för “förtjänstfulla sociala insatser”. Medaljutdelningen skedde på Stockholms slott den 20 oktober.

– Det kändes väldigt bra. Allt omkring var så bra ordnat. Vi var över 30 stycken som stod uppradade på en röd matta på Stockholms slott och ropades fram en och en för att ta emot medaljer. Det var väldigt högtidligt och efteråt fick vi ett glas bubbel. Det var lite mingel då och inte stelt alls utan en blandning av festligt och fint.

Margaretha började utveckla Uppsala stadsmission 2006.

– Kungen och drottningen var på plats båda två och jag blev verkligen imponerad av hur pålästa och kunniga de var kring oss alla medaljmottagare, säger Margaretha Svensson Paras.