fbpx

Meny

Bild på samtal vid Hantverksslussen

Arbetsträning – din väg till arbetslivet börjar här

Få tillbaka ditt liv – arbetsträna med Uppsala Stadsmission

Du kanske har varit borta från arbetsmarknaden ett tag, på grund av olika orsaker. Ordet “arbetsträning” har säkert cirkulerat kring dig men du har inte helt greppat vad det är, om det är tillgängligt för dig eller hur det går till. Här benar vi ut vad arbetsträning är och vad du kan få för arbetsträning hos Uppsala Stadsmission. Allt för att du ska kunna ta kontroll över ditt eget liv och finna välbefinnande.

Så här funkar arbetsträning och arbetsrehabilitering hos oss

Arbetsträning innebär kort och gott att du under anpassade former är på en arbetsplats och deltar i verksamheten. Du utför arbetsuppgifter med hjälp av din handledare och genom individanpassat stöd. Hos oss på Uppsala Stadsmission så har vi ett tydligt mål med din arbetsträning – du ska växa och komma vidare till studier eller arbete som leder till förändring i ditt liv.

För att få en arbetsträningsplats så ska din handläggare på Arbetsförmedlingen, Uppsala kommun eller Försäkringskassan ta kontakt med vår jobbcoach. Handläggaren in ett studiebesök och ett samtal som ni båda deltar i tillsammans med handledare från Uppsala Stadsmissions verksamhet. Tycker du att upplägget och arbetsplatsen känns intressant och bra för dig så upprättar vi ett avtal och du är ett steg närmare målet att ta dig närmare arbetsmarknaden och ett liv värdigt dig som människa.

Du kan också själv kontakta vår jobbcoach direkt för att höra dig för om möjligheten till arbetsträning. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på denna sida.

Vem kan arbetsträna?

Arbetsträning är till för dig som har varit långtidsarbetslös på grund av olika orsaker, eller av andra orsaker har svårt med att närma dig arbetsmarknaden. Om du ingår i Försäkringskassans, Uppsala kommuns eller Arbetsförmedlingens samverkan så kan du få en rehabiliterande insats via oss på Uppsala Stadsmission.

Vi har arbetsträning i flera olika verksamheter

Du kan arbetsträna på Hantverksslussen, i Second Hand och på Matcentralen. På Hantverksslussen sysslar vi med möbel- och inredningssnickeri. I våra Second Hand-butiker får du yrkesmässig utveckling inom försäljning, service, och exponering. Del av Second Hand är också vår Gåvomottagning dit alla skänkta gåvor kommer. Arbetstränar du på Gåvomottagningen så sysslar du i första hand med lagerhantering, transport och sortering. På Matcentralen tar vi emot matsvinn från butiker i Uppsala och hanterar och förvarar dessa råvaror, packar matkassar till matkassens prenumeranter och delar ut dessa på fasta tider.

Här hittar du till våra sidor för arbetsträning

Ta kontakt med oss om du vill ha hjälp att komma vidare!

Victoria Eklund jobbcoach
Mobil: 076–146 25 22
Mail: victoria.eklund@uppsalastadsmission.se