fbpx

Meny

Bild på vägledare på Mikaelsgården

Vi söker vägledare till Mikaelsgården

Om tjänsten

Antal tjänster: 1-2.

Omfattning 75% -100%, föräldravikariat.

Period: sept eller enligt överenskommelse tom sommaren 2020 med ev möjlighet till förlängning.

Din arbetstid är vanligtvis vardagar under dagtid samt varannan torsdag kväll för uppdrag på Soppmässan. Arbetstiden är likt vår verksamhet föränderlig efter behov och resurser.

Mikaelsgården, som är en fältbaserad verksamhet och mötesplats för vuxna personer i social utsatthet. Gemensamt för dem som söker sig till verksamheten är deras svåra och komplicerade livssituation, där alkohol och drogproblematik, psykisk ohälsa och hemlöshet är primära.

Mikaelsgårdens mål är att erbjuda ett sammanhang dit alla är välkomna, en plats i tillvaron med möjlighet till samtal om vardagliga, sociala och existentiella frågor. Stöd i kontakter med myndigheter och närstående.  Personlig omvårdnad med dusch, klädbyte samt enklare måltider erbjuds också.

Vi söker dig som har en förmåga att arbeta och trivas i en väldigt brokig miljö.  Vårt uppdrag är att skapa en värdig plats för de gäster som söker sig till vår verksamhet. Att bidra till skapandet av en trygg och lugn miljö, för både gäster och övriga medarbetare, är en förutsättning för att vi tillsammans ska klara det uppdraget.

Din kompetens

Högskoleutbildning inom socialt arbete eller likvärdig utbildning är ett krav, likaså B-körkort. Meriterande är erfarenhet av fältarbete och kunskaper inom psykiatri och missbruksproblematik.

Vi vill att du har en förmåga att möta människor där de befinner sig, inger förtroende och delar vår värdegrund. Du ska ha en tilltro till att alla människor är utvecklingsbara och vara en inspiratör för att ge våra gäster den möjligheten.  Du behöver vara en genuin, stabil och uthållig person som har en god förmåga att inom givna ramar se lösningar och möjligheter istället för hinder.  Även förmåga att på ett positivt kunna sätta gränser är nödvändigt.

Kontaktperson

Föreståndare Carola Matilainen, tel 073-075 37 57 alt mail till  carola.matilianen@uppsalastadsmission.se

Ansökan

Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka därför din ansökan redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan tillsammans med ett personligt brev och CV till carola.matilianen@uppsalastadsmission.se

Senast den 22 sept 2019 vill vi ha din ansökan.

Om oss

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.

Fler och fler utsatta människor i utanförskap söker sig till vår verksamhet Mikaelsgården och därför behöver vi förstärka vår arbetsgrupp ytterligare.