fbpx

Meny

Unga Station Uppsala – vår nya ungdomssatsning!

Äntligen kör vi igång Unga Station Uppsala

Fredagen den 10 september invigde vi vår nystartade verksamhet för ungdomar mellan 13-19 år hemmahörande i Gränby med omnejd. Hit kan den som vill komma, verksamheten kommer att formas efter behoven och önskemålen som finns hos målgruppen. 

– Det känns jätteroligt och spännande. Nu har vi fixat i lokalen och knutit kontakter, men jag längtar till att träffa alla ungdomar. Det är i mötet det händer och det är otroligt vad man kan göra i samtal. Vi vill inge hopp och inspiration i människor, säger Lisa Rahbek, verksamhetsledare för Unga Station Uppsala.

Lisa kommer att finnas på plats för att prata och vägleda målgruppen kring framtiden. Hon kommer också visa hur man praktiskt gör för att kontakta en myndighet, hjälpa till med studieteknik eller specifika skolämnen. Behov av hjälp med att hitta extrajobb och sommarjobb finns också och här stöttar vi med utformning av jobbansökan och så vidare. Det finns många aktivitetsbaserade verksamheter i området, men få individanpassade. Här hoppas vi på stadsmissionen kunna påverka och göra skillnad.

Här kan du läsa mer om Unga Station Uppsala och se kontaktuppgifter.