fbpx

Meny

Bild på Lena vid Matcentralen

"När jag kom till Stadsmissonen hittade jag en plats där jag inte längre var ensam."

Lena, “På Stadsmissonen hittade jag en plats där jag inte längre kände mig ensam.”

Lena blev hemlös första gången 2009. Hon började då sova utomhus i Gränbyparken. Sedan en längre tid är hon drogfri och har nu fått tillbaka sin dotter.

När Lena var hemlös och sov utomhus i Gränbyparken träffade hon andra människor med alkohol- och drogproblem. Nästan omedelbart började hennes eget beroende att eskalera. Idag är Lena sedan länge drogfri, hon har ett förstahandskontrakt på egen lägenhet och har fått tillbaka sin dotter.
– Jag var alltid välkommen till Mikaelsgården oavsett vilket skick jag var i. Där kunde jag vara mig själv. Stadsmissionen är som en familj. Jag kan skratta, vara arg, ledsen, få stöd och prata om saker som är svårt. Jag känner mig som en människa där, säger Lena.

Snart är det jul igen. Lena har tyvärr många sorgliga minnen från denna tid på året. Som hemlös var det inte tal om att fira jul och nyår.
-Det fanns ingen tid att tänka på hur jag firade jul. Det var mest att överleva. Rent ut sagt så hatade jag julen och nyår. Att få tacka för allt som Stadsmissionen gjort för mig i många år. Att få hjälpa andra människor. Det är det som är viktigt för mig, säger Lena.