fbpx

Meny

Bild på person vid Mikaelsgårdens ytterdörr

Låt företaget göra skillnad under Corona-krisen!

Låt företaget göra skillnad under Corona-krisen!

Perioder av oro och kris drabbar samhällets mest utsatta värst. Låt din verksamhet hjälpa oss att hjälpa fler!

När samhället och ekonomin drabbas hårt påverkar det oss alla negativt, men människor i utsatthet drabbas allra värst. Vi på Stadsmissionen ser detta tydligt i våra olika  stödverksamheter. Utanförskap och ensamhet blir värre när gemensamma mötesplatser stängs ned, hungern ökar när det blir allt svårare att hitta mat för dagen och otryggheten ökar för den som isoleras i en våldsutsatt hemmiljö.

Ta del av några röster från människor vi möter i våra olika stödverksamheter:

– Matkassen är jätteviktig för min ekonomi! Jag känner mindre stress nu när jag har råd med mat hela månaden. //Birgitta, pensionär, som får stöd via Matcentralen

– Jag har idag tak över huvudet och är fri från misshandeln. //”Maria” som fått hjälp av Kvinnobyrån, vilket blivit en vändpunkt i hennes liv.

– Jag kommer hit varje morgon och kraschar i säng. Min kropp är alltid jättetrött. //Coranjaa, gäst på Mikaelsgården

– Sedan jag kom hit har jag brutit min isolering. Här träffar jag dagligen jättetrevliga människor och jag har återupptagit kontakt med familj och vänner. //Samuel, om stödet han får på Hantverksslussen

Var med och låt ditt företag, organisation eller förening göra skillnad för de som allra mest behöver det. Det finns många sätt att bidra: monetärt, genom gåvor eller tjänster i natura, eller er av er tid.

Ge ditt stöd nu

Bli en löpande samarbetspartner till Stadsmissionen

Birgitta får stöd via Matcentralen

Kvinnobyrån hjälper våldsutsatta kvinnor

Mikaelsgården ger stöd till människor i social utsatthet och hemlöshet

Samuel på Hantverksslussen