fbpx

Meny

Kvinnobyrån

"Jag ville göra en insats!"Ida //volontär

“Jag ville göra en insats!” Ida//volontär

Ida Lindhagen ställer upp som volontär för Uppsala Stadsmission vid sidan av sitt arbete. Här berättar om varför hon valt att engagera sig för att stötta Uppsalas mest utsatta.

Hur kommer det sig att du är volontär inom Uppsala Stadsmission?
– Jag har jobbat som volontär på olika ställen jag bott på i många år. Mest med integration på olika sätt. För mig är volontärarbetet ett bra sätt att lära mig mer om villkoren för olika samhällsgrupper och träffa människor jag kanske inte hade mött annars. Här i Uppsala hörde jag mycket gott om Stadsmissionens arbete och det kändes som en organisation jag ville ge av min tid till. Mina vänner hade alla flyttat från stan så att engagera mig ideellt blev också ett sätt hitta nya sammanhang. Lika mycket egoistiska skäl som för att bidra till platsen jag bor på med andra ord!

Vad gör du som volontär på Kvinnobyrån?
– Jag är volontär på kvällscafét där jag är “barnvakt” medan mammorna delar och bearbetar erfarenheter av att ha utsatts för våld i en nära relation i en samtalsgrupp. Först äter vi middag ihop och sen umgås jag och de andra volontärerna med barnen. Vi leker, pysslar, pratar, dansar och har väldigt roligt ihop. Det är fantastiska ungar i gruppen!

Nyligen ställde du upp som nattvolontär i Mikaelskyrkan. Hur kom det sig?
– Jag har inget 9-5-jobb som hindrar långa volontärpass, så jag tänkte att jag kunde göra en insats. Det var två fina nätter och jag lärde mig väldigt mycket om situationen för Uppsalas hemlösa.

Läs mer om hur man blir volontär vid Uppsala Stadsmission

Ida Lindhagen “på jobbet” i rollen som volontär på Kvinnobyrån, med ansvar för barnpassningen. Denna dag “frisörsalong” vid pysselbordet. (foto: Sanna Castillo Appell)