Vi ger dig stöd på vägen mot ett arbete

Uppsala Stadsmission erbjuder arbetsträning i second hand butiker, lagerverksamhet, snickeri och kök, samt inom administration och städning.

Vi utgår från dig

Varje arbetsträningsplats är unik. Vi utgår från dig när vi formar ditt uppdrag. Du får stöd utifrån dina specifika förutsättningar och behov. Inga förkunskaper krävs däremot en vilja att närvara. Målet är att du ska utvecklas och ta dig närmare arbetsmarknaden. I en del fall kan arbetsträningen komma att över gå i en utvecklingsanställning, där Uppsala Stadsmission blir arbetsgivaren.

Dagligt stöd av handledare

Du får dagligt stöd av utbildad handledare. Gemensam uppföljning sker regelbundet på din arbetsträningsplats tillsammans med dig, handledare och handläggare från Arbetsförmedlingen eller Uppsala kommun.

Så får du en arbetsträningsplats

Din handläggare på Arbetsförmedlingen, Uppsala kommun eller Försäkringskassan ska ta en första kontakt med den verksamhet du är intresserad av och boka tid för studiebesök. Tillsammans med din handläggare träffar du handledaren för ett samtal. Då får du även se lokalerna, du får en uppfattning om arbetsuppgifterna samt träffar övriga medarbetare. Är platsen intressant för dig och vi är ömsesidigt överens upprättas ett avtal. Din väg tillbaka mot arbetslivet har börjat.

Det här är våra arbetsplatser

Dina arbetsuppgifter kommer att variera beroende på vem du är och vilken av våra verksamheter du väljer. Alla verksamheter ligger i Uppsala och nås enkelt med buss. Inom dessa verksamheter erbjuder vi arbetsträning: