IMG_0372

Fotograf: Synthia Bintey Rahmn

Second Hand

Uppsala Stadsmission driver tre Second Hand-butiker som sociala företag i Uppsala. Vi satsar på begagnat och återbruk samtidigt som vi skapar förutsättningar för människor att närma sig arbetsmarknaden.

I butikerna på Fyrisvallsgatan 11, Gottsunda centrum och Gränbystaden säljs kläder, böcker, husgeråd, möbler och mycket annat. Alla är välkomna att handla för en god sak!

När du handlar i våra second hand-butiker bidrar du till ett hållbart samhälle där prylar och kläder återanvänds samtidigt som det skapar möjligheter för människor att växa genom arbetsträning och praktikplatser. Vi ger människor och prylar en andra chans.

 

 

Stadsmissionens Gåvomottagning

second-hand-fyrisvall

Second Hand Fyrisvall

Tis-fre: 11.00–18.00 
Lördagar: 11.00-17.00

second-hand-gottsunda

Second Hand Gottsunda

Mån-fre: 10.00-19.00 
Lö: 10.00-17.00

second-hand-granby

Second Hand Gränby

Mån-sön: 10.00-20.00

Telefon: 070-560 05 32
Adress: Seminariegatan 30 G (Karta)

Varför vill ni bara ha hela och rena saker?

Då vi vill kunna ta hand om alla gåvor på bästa sätt och se till att de kommer till användning på bästa möjliga sätt vill vi ha hela och rena saker. Vi har nämligen inte möjlighet att tvätta och laga trasiga föremål och vi måste själva återvinna dessa plagg vilket innebär stora kostnader och onödig transport. 

 

Hur går det till när gåvorna kommer in till er på Uppsala Stadsmission?

Alla gåvor körs till vårt centrallager som ligger på Seminariegatan 30 G. Där på vår stora Gåvomottagning går vi igenom allt, sorterar och sedan skickas kläderna och prylarna efter behov ut till våra sociala verksamheter eller säljs i second hand.

 

Tar ni emot kläder och andra saker som inte är i säsong?

Ja, det gör vi. När det kommer in vinterkläder till oss under sommaren sparar vi helt enkelt dem tills  säsongen är här. Så det går fint att lämna in sin adventsljusstake mitt i sommaren eller sandaler mitt i vintern. 

Följ oss på Instagram

@uppsalastadsmission

13 hours ago
  • 32
  • 0
4 days ago
  • 49
  • 2
5 days ago
  • 44
  • 0
6 days ago
  • 60
  • 3

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Kylskåp till boendet för ensamkommande barn

Vi behöver kylskåp till vår verksamhet för ensamkommande barn. Om du har ett som du inte längre behöver var snäll och ring till 070-188 35 57. Tack för ditt stöd.

Varma vinterkängor och vantar/handskar

Vår verksamhet Mikaelsgården för hemlösa är i akut behov av varma vinterkängor och handskar. Om du kan skänka ring 018-56 40 36 eller mejla till mikaelsverksamheter@uppsalastadsmission.se

Frysar, kylar, lagerhyllor och bord

Vi behöver frysar, kylar, lagerhyllor och bord till vår verksamhet Matcentralen. Om du har möjlighet att skänka detta till oss ring 018-56 40 21. Tack för ditt stöd  

Lättkörd sittvagn

Crossroads behöver en lättkörd sittvagn. Om du har möjlighet att skänka en vagn ring direkt till Crossrads på telefonnummer 076-145 80 10. Tack för ditt stöd!

AKRYLFÄRG, PAPPER OCH STAFFLIER

Vi behöver akrylfärg, penslar, papper, dukar och stafflier till vår öppna verksamhet för hemlösa och socialt utsatta. Ring till Mikaelsgården på 018-56 40 36

PINGISRACKET, BOLL OCH NÄT

Vi behöver pingisracket, boll och nät till vårt boende för ensamkommande barn och unga.

PÄRLOR OCH TRÅDAR

Vi vill gärna ha material för att tillverka smycken på Crossroads. Har du pärlor, kulor eller liknande som du kan ge bort? Ring till Crossroads på 073-612 74 63

Språk »