Second Hand

Uppsala Stadsmission driver två Second Hand-butiker som sociala företag i Uppsala. Vi satsar på begagnat och återbruk samtidigt som vi skapar förutsättningar för människor att närma sig arbetsmarknaden.

I butikerna i Gottsunda centrum och i Gränbystaden säljs kläder, böcker, husgeråd, möbler och mycket annat. Alla är välkomna att handla för en god sak!

När du handlar i våra second hand-butiker bidrar du till ett hållbart samhälle där prylar och kläder återanvänds samtidigt som det skapar möjligheter för människor att växa genom arbetsträning och praktikplatser. Vi ger människor och prylar en andra chans.

 

shirt-ikon-uppsala-stadsmission

Gåvomottagningen

Här kan du skänka prylar och kläder.

Telefon: 070-560 05 32
Adress: Bolandsgatan 15 C (Karta)

second-hand-gottsunda

Second Hand Gottsunda

Mån-fre: 10.00-19.00 
Lö: 10.00-17.00
Sön: 11.00-17.00

second-hand-granby

Second Hand Gränby

Mån-sön: 10.00-20.00

Varför vill ni bara ha hela och rena saker?

Då vi vill kunna ta hand om alla gåvor på bästa sätt och se till att de kommer till användning på bästa möjliga sätt vill vi ha hela och rena saker. Vi har nämligen inte möjlighet att tvätta och laga trasiga föremål och vi måste själva återvinna dessa plagg vilket innebär stora kostnader och onödig transport. 

 

Hur går det till när gåvorna kommer in till er på Uppsala Stadsmission?

Alla gåvor körs till vår Gåvomottagning som ligger på Bolandsgatan 15C. Där går vi igenom allt, sorterar och sedan skickas kläderna och prylarna efter behov ut till våra sociala verksamheter eller säljs i second hand.

Tar ni emot kläder och andra saker som inte är i säsong?

Ja, det gör vi. När det kommer in vinterkläder till oss under sommaren sparar vi helt enkelt dem tills  säsongen är här. Så det går fint att lämna in sin adventsljusstake mitt i sommaren eller sandaler mitt i vintern. 

Följ oss på Instagram

@uppsalastadsmission

 • 1
 • 0
 • 23
 • 0
 • 71
 • 0
 • 38
 • 0
 • 66
 • 2
 • 33
 • 0

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Kepsar till Mikaelsgården!

Solen skiner väldigt starkt nu på sommaren. Mikaelsgården är just nu i behov av solskyddande kepsar och huvudbonader av olika slag – att dela ut till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller via mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Nya fadderhem sökes!

Just nu söker Projekt Fadderhem efter personer som vill bli fadderhem och erbjuda en sängplats åt en ensamkommande ungdom. Kontakta oss på tel: 072-231 87 02 (vardagar 9-12) eller mail: fadderhem@uppsalastadsmission.se om du vill veta mer om vad det innebär.

Hygienartiklar till Mikaelsgården

Mikaelsgården är just nu i behov av hygienartiklar av olika slag, till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Presentkort på matbutiker till Kvinnobyrån

Vår verksamhet Kvinnobyrån efterfrågar matkuponger och presentkort på matbutiker att dela ut till de kvinnor, ofta med barn, som söker stöd hos oss.  Kontakta Kvinnobyrån på tel: 018–56 40 25 eller mail: kvinnobyran@uppsalastadsmission.se. Alla bidrag mottages tacksamt!

Språk »