Second Hand

Uppsala Stadsmission driver två Second Hand-butiker som sociala företag i Uppsala. Vi satsar på begagnat och återbruk samtidigt som vi skapar förutsättningar för människor utanför arbetsmarknaden att komma tillbaka till arbetslivet.

I våra butiker i Gottsunda centrum och i Gränbystaden säljer vi kläder, böcker, husgeråd, möbler och mycket annat.

När du handlar i våra Second Hand-butiker bidrar du till ett hållbart samhälle där prylar och kläder återanvänds, samtidigt som det skapar möjligheter för människor att växa genom arbetsträning och praktikplatser. Dina inköp hos oss ger också ett indirekt stöd till Stadsmissionens arbete för människor som lever i utsatthet och hemlöshet.

Vi ger människor och prylar en andra chans. Varm välkommen in och handla för en god sak!

 

Frågor & svar

Varför vill ni bara ha hela och rena saker?

Då vi vill kunna ta hand om alla gåvor och se till att de kommer till användning på bästa möjliga sätt vill vi enbart ta emot hela och rena saker. Vi saknar möjlighet att tvätta och laga trasiga föremål och vi måste annars själva återvinna dessa plagg vilket innebär stora kostnader och onödig transport.

Hur går det till när gåvorna kommer in till er på Uppsala Stadsmission?

Alla gåvor körs till vår Gåvomottagning som ligger på Bolandsgatan 15C. Där går vi igenom allt, sorterar och sedan skickas kläderna och prylarna efter behov ut till våra sociala verksamheter eller säljs i Second Hand.

Tar ni emot kläder och andra saker som inte är i säsong?

Ja, det gör vi. När det kommer in vinterkläder till oss under sommaren sparar vi helt enkelt undan dem tills vintersäsongen är här. Det går alltså fint att lämna in sin adventsljusstake mitt i sommaren eller sina sandaler mitt i vintern.

 

Arbetsträna hos oss på Second Hand

Så får du en arbetsträningsplats

Du eller din handläggare på Arbetsförmedlingen är välkommen att ta en första kontakt med handledaren på den verksamhet du är intresserad av. Du får gärna komma på ett besök för att träffa handledare och medarbetare, se lokalerna och få en uppfattning om arbetsuppgifterna. Är platsen intressant för dig och vi är ömsesidigt överens upprättas ett avtal och du får börja med en provperiod. Din väg tillbaka till arbetslivet har därmed börjat!

 

Arbetsträning i våra Second Hand butiker

Vi har två butiker och i varje butik finns en verksamhetsansvarig/handledare som ansvarar för att du som ny medarbetare får dagligt stöd i att lära dig arbetsuppgifter. Här kan du få yrkesmässig utveckling inom service och försäljning, exponering och övrigt förekommande butiksarbete. Tillsammans arbetar vi med att etablera vardagsrutiner och att stärka självkänsla och självförtroende, stresshantering med mera.

 

Arbetsträning på lager/gåvomottagning

På vårt centrallager på Bolandsgatan 15 C, tar vi hand om de gåvor som skänks till Uppsala Stadsmission och ser till att de kommer vidare till nya ägare via Second Hand eller social verksamhet. Här kan du arbetsträna utifrån dina egna förutsättningar inom lagerhantering, sortering och transport, medan du samtidigt gör en insats för att främja återbruk och miljön. På lagret finns handledare för ditt personliga stöd och utveckling. Verksamhetsledaren ansvarar för den dagliga driften av verksamheten.

Transportavdelningen ansvarar för att hämta och leverera alla gåvor som samlas in via Uppsala Stadsmissions Second Hand-butiker. Man ansvarar också för att hämta gåvor hos olika gåvogivare i Uppsala, samt deltar i övrigt lagerarbete.

Lager/sortering ansvarar för att inlämnade gåvor sorteras, rengörs, prismärks samt paketeras.

Boka tid för studiebesök

Second Hand Gränbystaden: butiksansvarig, Linda Hanell, tel:  070-279 60 10

Second Hand Gottsunda Centrum: butiksansvarig, Lena Alvsten, tel: 072-717 54 25

Gåvomottagning/Lager: Lager- och insamlingsansvarig, Anki Ax, tel: 070-556 77 40

Stadsmissionens Second Hand i Gottsunda

I Second hand-butiken i Gottsunda Centrum kan du handla kläder, accessoarer, porslin och böcker. Du är också varmt välkommen att lämna in hela och rena kläder, skor och föremål du kan avvara när du besöker oss.

Vi har ett brett utbud som passar de flesta. Här finns allt ifrån kläder för dam, herr och barn till böcker, porslin, leksaker, tavlor, hemtextil och möbler.

Öppettider

Måndag – fredag: 10.00-19.00

Lördag: 10.00-17.00

Söndag: 11.00-17.00

Midsommarafton öppet kl 10.00-14.00.

Stängt midsommardagen,

juldagen och nyårsdagen

Köpvillkor

Ej öppet köp. Ej bytesrätt.

Kontakta butiken:

Telefon: 018-56 40 83 alt: 072-717 54 25

Adress: Gottsunda Centrum, Valthornsvägen 7.

Stadsmissionens Second Hand i Gränbystaden

I Gränbystadens galleria hittar du vårt premiumsortiment inom kläder och föremål.

Hos oss kan du handla märkeskläder, samt fina accessoarer, porslin och design för hemmet. Du kan också hitta smycken, tavlor, glas, samlarprylar och exklusiva kläder.

Öppettider

Måndag – söndag: 10.00-20.00

Midsommarafton: öppet kl 10.00-14.00

Midsommardagen: stängt

 

Köpvillkor

Ej öppet köp. Ej bytesrätt.

Kontakta butiken:

Telefon: 076-822 62 51

Adress: Marknadsgatan 1