OBS!

Ansökan till matkassen öppnar på måndag 1 februari, klockan 09:00 och stänger på söndag 7 februari kl 23:00. Mer information om hur man ansöker kommer att finnas på denna sida .

Note!

Applications for Matkassen will open on Monday, February 1st at 9:00 am and close on Sunday February 7th at 23:00 pm. More information about how to apply will be published on this page.

Matkassen

Matkassen är ett riktat stöd till ekonomiskt utsatta hushåll i Uppsala. Om du har en inkomst på mindre än 9 290 kr/månaden är du välkommen att ansöka om Stadsmissionens matkasse som delas ut en gång/vecka. Priset är 250 kr och berättigar en prenumerant till uthämtning av en matkasse i veckan under ett halvårs tid. 

Matkassen innehåller mat- och varuöverskott som donerats till Stadsmissionen av lokala livsmedelsbutiker i Uppsala. Innehållet i Matkassen kan variera, men omfattar både livsmedel, städ och hygienartiklar.

Vi som arbetar på Matcentralen arbetar noggrant med att kontrollera det inkomna matsvinnet innan det sorteras och förpackas i matkassar. Vår policy är att inga matvaror får delas ut om det har passerat sista-förbrukningsdag. Ibland kan det finnas andra anledningar än bäst-före datum som gör att livsmedel och andra varor inte kan säljas i vanlig butik och därför doneras till Stadsmissionen –  det kan t ex handla om skador i yttre förpackning, produkter i utgående sortiment eller om för stora volymer levererats från leverantörer. Också den typen av varuöverskott utgör delar av innehållet i Stadsmissionens Matkasse.

Kontakta oss

Telefon
076-136 04 34 alt. 070-230 94 25

Telefontid
Måndag – Fredag kl. 8.30 -14.00