Matkassen

OBS!

OBS! På grund av stort antal ansökningar saknar vi möjlighet att ta in nya prenumeranter på Matkassen. Matkassar delas ut till befintliga prenumeranter som vanligt. Vi kan tyvärr inte ge besked om när antalet utdelade matkassar kan utökas.


Note!

NOTE! We currently lack capacity to register new subscribers to Matkassen. We deliver to existing subscribers but can unfortunately not say when  we can register new subscribers again.

Matkassen är ett riktat stöd till ekonomiskt utsatta hushåll i Uppsala. Om du har en inkomst på mindre än 9 290 kr/månaden är du välkommen att ansöka om Stadsmissionens matkasse som delas ut en gång/vecka. Priset är 250 kr och berättigar en prenumerant till uthämtning av en matkasse i veckan under ett års tid. 

Matkassen innehåller mat- och varuöverskott som donerats till Stadsmissionen av lokala livsmedelsbutiker i Uppsala. Innehållet i Matkassen kan variera, men omfattar både livsmedel, städ och hygienartiklar.

Vi som arbetar på Matcentralen arbetar noggrant med att kontrollera det inkomna matsvinnet innan det sorteras och förpackas i matkassar. Vår policy är att inga matvaror får delas ut om det har passerat sista-förbrukningsdag. Ibland kan det finnas andra anledningar än bäst-före datum som gör att livsmedel och andra varor inte kan säljas i vanlig butik och därför doneras till Stadsmissionen –  det kan t ex handla om skador i yttre förpackning, produkter i utgående sortiment eller om för stora volymer levererats från leverantörer. Också den typen av varuöverskott utgör delar av innehållet i Stadsmissionens Matkasse.

Kontakta oss

Telefon
076-136 04 34 alt. 070-230 94 25

Telefontid
Måndag – Fredag kl. 8.30 -14.00