OBS!

OBS! Vi saknar tyvärr just nu möjlighet att ta in nya prenumeranter på Matkassen. Vi kan tyvärr inte ge besked om när ansökan om Matkassen öppnar på nytt igen. Information om när nästa öppning sker, kommer att finnas på denna sida i god tid innan öppningen sker.

Note!

We currently lack the capacity to add new subscribers of Matkassen. Unfortunately we can’t inform you about when the application for Matkassen will open up next time. Information will be posted on this web page, well in advance before the next opening of the application takes place.

Matkassen

Matkassen är ett riktat stöd till ekonomiskt utsatta hushåll i Uppsala. Om du har en inkomst på mindre än 9 290 kr/månaden är du välkommen att ansöka om Stadsmissionens matkasse som delas ut en gång/vecka. Priset är 250 kr och berättigar en prenumerant till uthämtning av en matkasse i veckan under ett halvårs tid. 

Matkassen innehåller mat- och varuöverskott som donerats till Stadsmissionen av lokala livsmedelsbutiker i Uppsala. Innehållet i Matkassen kan variera, men omfattar både livsmedel, städ och hygienartiklar.

Vi som arbetar på Matcentralen arbetar noggrant med att kontrollera det inkomna matsvinnet innan det sorteras och förpackas i matkassar. Vår policy är att inga matvaror får delas ut om det har passerat sista-förbrukningsdag. Ibland kan det finnas andra anledningar än bäst-före datum som gör att livsmedel och andra varor inte kan säljas i vanlig butik och därför doneras till Stadsmissionen –  det kan t ex handla om skador i yttre förpackning, produkter i utgående sortiment eller om för stora volymer levererats från leverantörer. Också den typen av varuöverskott utgör delar av innehållet i Stadsmissionens Matkasse.

Kontakta oss

Telefon
076-136 04 34 alt. 070-230 94 25

Telefontid
Måndag – Fredag kl. 8.30 -14.00

OBS!
Sommarstängt v. 29 – 32
(19/7 – 15/8)