Inlägg

Coronakrisen drabbar de mest utsatta allra hårdast! Många sjuka och äldre människor har nu extra svårt att nå våra stödverksamheter.
Vi försöker efter bästa
förmåga att anpassa oss och stärka stödet till de som mest behöver det.

Just nu hjälper vi bland annat människor i riskgrupperna, som har svårt att nå oss, genom att köra hem matlådor till dem. Vi jobbar även extra med att leverera matkassar från vår Matcentral till äldre och sjuka människor, samt familjer som lever i ekonomiskt utsatthet och inte har råd att hamstra mat och förnödenheter.

Stort tack till alla människor och företag som erbjuder oss sitt stöd i dessa tider – det betyder mycket, men vi behöver mer hjälp!

Vill du bidra med ditt stöd? Köp gåvokortet Matkassen och ge bort till en nära eller kär person i påsk. Eller välj något av våra andra gåvokort att ge bort som påskgåva. Du kan också swisha ett bidrag till 900 28 25.

Läs också mer om hur företag kan stödja Stadsmissionens arbete

Tack för ditt engagemang för människor i utsatthet!

Lägg varor i “Gröna lådan”, donera din pant till Stadsmissionen, stötta oss genom våra insamlingsbössor, swisha 900 28 25, eller bli volontär.

Corona-virusets spridning i Sverige och den oro det nu för med sig i samhället drabbar oss alla negativt. Värst är läget för de äldre, sjuka och socialt- och ekonomiskt utsatta människor som lever i vår närhet. Människor med hårt ansträngd ekonomi, som kanske inte har möjlighet att ta sig till affären eller apotek och som därför drabbas extra hårt när förnödenheter tar slut på hyllorna, p g a att det hamstras livsmedel och läkemedel. På Stadsmissionen ser vi att detta också avspeglas i våra olika stödverksamheter. Exempelvis kan vi se att det matsvinn som vi samlar in från olika livsmedelsbutiker kraftigt minskat den senaste veckan. De påverkar direkt innehållet i de matkassar som vi varje dag delar ut till ekonomiskt utsatta människor i Uppsala.

Hjälp oss hjälpa de människor som behöver det allra mest! Det här kan du göra:

Handla för andra – Nästa gång du handlar på ICA Kvantum Gränbystaden, ICA Maxi Stormarknad Stenhagen, eller Stora Coop i Boländerna – köp en extra basvara och lägg i den
Gröna lådan, till förmån för människor i utsatthet.
Panta för andra – Välj att panta dina burkar, glas och PET-flaskor på ICA Kvantum Gränbystaden eller ICA Maxi Stormarknad Stenhagen. Där kan du donera din pant till förmån för Stadsmissionen.

Du kan också enkelt stötta oss monetärt genom Swish 900 28 25 eller genom att lägga ett bidrag i en av våra insamlingsbössor. En annan väg att bidra är om du vill bli volontär på Stadsmissionen.

Tack för ditt engagemang – tillsammans gör vi Uppsala mänskligare!

Just nu pågår en utringande kampanj där vi kontaktar Uppsalabor, med syftet att öka det löpande stödet till vår verksamhet – att hjälpa människor i social- och ekonomisk utsatthet. Kampanjen sker i februari under några veckors tid framöver.

Hjälp oss bli starkare, så vi kan hjälpa ännu fler människor i utsatthet. Tack för ditt bidrag till ett mänskligare Uppsala.

Via hemsidan kan du också anmäla autogiro för att ge oss ett löpande stöd. Läs mer