fbpx

Meny

Det du inte längre behöver kan vara det någon annan saknar

Det du inte längre behöver kan vara det någon annan saknar

Vi är många som har stått där och suckat över den överflödiga mängden saker i våra hem. Det slutar med att det mesta får åka till sopstationen och brännas i en container –trots att det är föremål i fullgott skick som är efterfrågade av andra och kan fylla ett behov i ett annat hem. Till förmån för Uppsala Stadsmission lanserar Mäklarfirman Widerlöv nu Rosa lådan -mer än en flyttlåda.

Det finns ett utanförskap som inte syns–det som inte nämns i statistiken. Det kan handla om att inte kunna gå på ett kalas för att det inte finns pengar till en present, eller för att man inte har utrymme att bjuda tillbaka. Utanförskap kan vara att det saknas ett par fotbollsskor eller en cykel.

– Våra rosa lådor kan inte råda bot på utanförskap, men den kan fyllas med värde och vara en bit på vägen mot ett mer jämlikt och inkluderande samhälle, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv.

I Uppsala finns idag en växande skara socialt-och ekonomiskt utsatta personer och människor som lever i hemlöshet. Den exakta siffran är idag inte känd, men hjälpbehovet ökar och trycket på Stadsmissionens olika verksamheter till stöd för samhällets mest utsatta människor tilltar alltmer.

– Hjälp oss gärna att hjälpa. Hämta en rosa flyttlåda på vårt kontor och fyll lådan med det du inte längre behöver så ser vi till att det går till någon som saknar det, avslutar Tomas Widerlöv.

Behovet av fortsatta bidra till Stadsmissionens verksamhet ökar stadigt i takt med att allt fler medmänniskor runt om oss hamnar i utsatthet och utanförskap.

– Vi är så tacksamma för alla initiativ som både enskilda och företag gör så att vi tillsammans kan skapa ett mänskligare Uppsala. Vi kan alla bidra på olika sätt och vi hoppas att många hämtar den Rosa lådan hos Widerlöv, säger Ewa Johansson, kommunikations –och insamlingschef på Uppsala Stadsmission.

Uppsala Stadsmission stödjer och hjälper människor som lever i hemlöshet och utsatthet i Uppsala. Stadsmissionen erbjuder öppna sociala verksamheter, enskilt stöd, gemenskap och arbetsträning. Verksamheten förnyas och utvecklas utifrån rådande behov och tillgängliga resurser, både genom långsiktiga och akuta insatser. Målsättningen är att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.

För mer information, kontakta:
Annika Stålnacke, kommunikatör, annika.g.stalnacke@uppsalastadsmission.se
0768 –15 85 51
Tomas Widerlöv, VD, tomas.widerlov@widerlov.se
0706-77 83 00