fbpx

Meny

Sh bygg satsar på Uppsalas unga

Pressmeddelande 22 november 2021

Sh bygg satsar på Uppsalas unga

Sh bygg ingår ett samarbete med Uppsala Stadsmission genom att tillsammans synliggöra och lyfta ungdomsverksamheten Unga Station i Gränby. Unga Station arbetar förebyggande för ett välmående samhälle där unga ges möjligheter till positiv utveckling bort från utanförskap.

–  Om alla i Uppsala mår bättre, så mår vi alla bättre. Uppsala Stadsmission arbetar långsiktigt för ett mänskligare Uppsala och det ligger i linje med Sh byggs värdegrund. Nu vill jag att fler företag i Uppsala med omnejd hänger på och gör positiv skillnad på riktigt! säger Lasse Svensson, koncernchef för Sh bygg.

Unga Station har på kort tid fått ett stort positivt genomslag bland boende vilket naturligtvis också gynnar desamma. Effekterna av samhällsaktörer som bryr sig leder till ett större välmående vilket är högst relevant i ett långsiktigare perspektiv.

– Helt fantastiskt att Sh bygg valt att samarbeta med oss i denna verksamhet som betyder så mycket för så många. Verksamheten vänder sig till ungdomar som lever i social, ekonomisk eller psykisk utsatthet. En grupp som är mycket viktig att stärka och ge framtidstro, säger Peter Asplund, ansvarig för företagssamarbeten, Uppsala Stadsmission.

Unga Station är en behovsanpassad verksamhet som erbjuder en trygg mötesplats med trygga vuxna för unga 13-19 år gamla, där det finns stöd och vägledning när livet blir för krångligt eller svårt. Speciellt efterfrågat är vuxna att prata med, läxhjälp, hjälp med att söka extrajobb och praktikplats. Unga Station anordnar aktiviteter, tematräffar och workshops. Här får personer också hjälp att hitta rätt verksamhet, klubb, eller organisation som passar just deras önskemål och behov.

Uppsala Stadsmission stödjer och hjälper människor som lever i hemlöshet och utsatthet i Uppsala. Stadsmissionen erbjuder öppna sociala verksamheter, enskilt stöd, gemenskap och arbetsträning. Verksamheten förnyas och utvecklas utifrån rådande behov och tillgängliga resurser, både genom långsiktiga och akuta insatser. Målsättningen är att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.

För mer information, kontakta:

Peter Asplund, ansvarig för företagssamarbeten, Uppsala Stadsmission

peter.asplund@uppsalastadsmission.se

073-081 99 40

Lisa Rahbek, projektansvarig Unga Station, Uppsala Stadsmission

lisa.rahbek@uppsalastadsmission.se

073-386 76 77

Lars Svensson, ägare, Sh bygg, sten och anläggning

Lars.svensson@shbygg.se

070 -592 71 10