fbpx

Meny

Sommarläger ger glädje, kunskap och trygghet

Sommarläger ger glädje, kunskap och trygghet

Sommarlovet är fyllt av förväntan hos många men det kan för andra barn och unga bara vara en lång tid av att vara osedd och utelämnad till sig själv. I våra verksamheter, Unga Station, Matcentralen och Kvinnobyrån, möter vi barn och unga som knappt varit utanför sitt bostadsområde och inte upplevt så mycket av natur och svensk sommar. Många är ensamma och har ett begränsat kontaktnät.

För andra året erbjuder vi barnfamiljer och ungdomar att åka på sommarläger tillsammans där de kan skapa nya kontakter och vänskapsband. Ledare och volontärer skapar en trygg och kreativ miljö där de får prova nya aktiviteter. Alla barn behöver få uppleva roliga saker på sommaren och kunna berätta vad de gjort när de kommer tillbaka till skolan.

Bad, paddling och grillkvällar

Barnfamiljerna och ungdomarna är med på olika aktiviteter såsom bad, paddling, fiske, lekar, grillkvällar samt simskola. De flesta av barnen kan inte simma och en viktig del i sommarlägret är att barnen får möjlighet att under roliga former lära sig simma och bli tryggare vid vatten.

Ungdomarna, som kommer att åka på ett eget läger, ska vandra i naturen, åka båt, leka lekar och spela spel samt hjälpas åt att grilla och laga mat.

De som var med på tidigare läger vet att det var mycket uppskattat. Det var fantastiska dagar i skär­gården med barn och familjer som fick nya vänner och något att berätta om för klasskompisarna.

Ge en sommargåva!

Du kan vara med och bidra till att barnfamiljer och ungdomar som lever under stor press får en möjlighet att göra något annat. Gemenskapen och knyta nya kontakter är viktiga delar i lägret. Att barnen får vara tillsammans och ha roligt.

Ge din sommargåva här eller swisha till 900 28 25.