fbpx

Meny

Rekrytera med omtanke

Vad gör vi i projektet?

I integrationsprojektet Unga i jobb hjälper vi till att matcha ung arbetskraft med arbetsgivare i behov av att rekrytera. Vi hjälper företag hitta en bra matchning som passar deras behov, samtidigt som våra kandidater får det första viktiga jobb de behöver för att kunna bygga en trygg framtid. 

De kandidater vi ger stöd har uppehållstillstånd enligt gymnasielagen och har nu fullföljt sina studier och söker jobb. Genom projektet erbjuds även arbetsgivare hjälp och stöd av handledare genom hela rekryteringsprocessen.

Alla våra jobbkandidater är mycket motiverade, där högsta drömmen är att få börja jobba och göra rätt för sig.

[av_contact title=’Behöver du rekrytera? Fyll i och skicka en intresseanmälan till Unga i jobb’ button=’Skicka intresseanmälan’ on_send=” sent=’Din intresseanmälan har sänts!’ link=’manually,http://’ captcha=” captcha_theme=’light’ captcha_size=’normal’ captcha_score=’0.5′ email=’ungaijobb@uppsalastadsmission.se ‘ from_email=’ungaijobb@uppsalastadsmission.se ‘ subject=’Intresseanmälan jobbmatchning’ autoresponder_email=’ungaijobb@uppsalastadsmission.se ‘ autoresponder_reply_to=” autoresponder_subject=” autorespond=’Tack för din intresseanmälan om jobbmatchning!
Vi tar inom kort kontakt med dig för ett möte.

Med vänlig hälsning,
Josefin Cras
Projektledare, Unga i jobb
Uppsala Stadsmission’ autorespond_after=” form_align=” color=” heading_tag=” heading_class=” alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” aria_label=” av_uid=” sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Vilka jobb söker våra kandidater?

Våra kandidater läser eller har läst olika utbildningar på gymnasial nivå eller Komvux och söker jobb inom en mängd olika branscher. Majoriteten av kandidaterna läser, eller har läst, yrkesinriktade utbildningar, främst inom följande områden:

  • Vård och omsorg
  • Restaurang och livsmedel
  • Barn och fritid
  • Bygg och anläggning
  • Handel och lager
  • Handel och administration
  • Hotell och turism
  • Fordon och transport
  • El och energi

Tel: 073-842 14 90

Uppsala Stadsmission driver projektet Unga i Jobb tillsammans med Stadsmissionen i Stockholm. Projektet medfinansieras av Asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF).Bild på AMIF logotypLäs mer om AMIF på Migrationsverkets hemsida 

Söker du jobb?

Läs mer här

Läs Unga i Jobbs dataskyddspolicy för deltagande företag här

–  Som en mindre arbetsgivare har vi begränsade resurser att lägga på rekryteringsprocesser. Samtidigt har vi insett att vi behöver frångå invanda rekryteringsmönster för att hitta rätt medarbetare med den kompetens som vi söker, berättar Catharina Rosendahl, vd på Care Allomsorg.

Utöver vårdutbildning är en ansvarstagande och driven personlighet viktig. De hittade rätt i undersköterskan Liaqat.


Kan ert företag hjälpa fler unga i Liaqats situation att hitta jobb? Kontakta oss!

Bild på Liaqat vid öppen dörr Liaqat på sitt jobb på Care Allomsorg.

Ali kom till Sverige som ensamkommande 2015 och fick tillfälligt uppehållstillstånd enligt nya gymnasielagen. Efter sin examen ingick han som deltagare i projekt Unga i jobb och fick stöd i sitt arbetssökande. Idag har han fått på företaget Eataway AB i Uppsala.

“Jag vill ge människor service och få möjlighet att hjälpa mina kollegor. Min dröm är ett fast jobb och ett lugnt och tryggt liv i Sverige.”

Kan du hjälpa fler som Ali att få ett jobb? Kontakta oss!

Bild på Anthony och Ali Ali (till höger i bild) är nu nyanställd på EatAway.

Läs mer om projekt Unga i jobb