fbpx

Meny

Världsklass delar ut ytterligare 1,8 miljoner i bidrag och stöd i år

Uppsala, november 2021

Världsklass delar ut ytterligare 1,8 miljoner i bidrag och stöd i år

Under förra veckan beslutade nätverket Världsklass Uppsala att dela ut ytterligare totalt 1,8 miljoner kronor i bidrag och stöd till olika arrangemang och samhällsnyttiga initiativ i Uppsala. Bland de som fått beviljade medel finns bl a Uppsala stadsmission för initiativet Unga station, Upsala cykelklubb för Cykel-SM och Swedish Development Research Conference. Världsklass har totalt delat ut över 5 miljoner kronor till ett tjugotal företag och organisationer i år.

– Vi är så glada och tacksamma för att Världsklass Uppsala vill vara med och bidra till Unga Station i Gränby! Det är en verksamhet som på några månader har nått många ungdomar i området och varje vecka kommer det nya ungdomar, pengarna möjliggör att vi kan bedriva verksamheten under 2022 och möta ungdomars behov i Gränby, säger Johanna Rudmark Hagström, Socialchef Uppsala Stadsmission.

Nätverket Världsklass Uppsala består av ett 20-tal av Uppsalas ledande organisationer och företag som med gemensam vill kraft göra skillnad för de som lever och verkar i Uppsala, eller vill göra det i framtiden. Det gör man genom att ge ekonomiska bidrag till initiativ som på tydliga sätt bidrar till konkreta förbättringar i samhället och finansiella stöd till evenemang eller konferenser som sätter Uppsala på kartan.

– Med stödet från Världsklass ges vi som arrangör möjlighet att lyfta fram och ytterligare marknadsföra Sveriges främsta cykelstad utifrån ett idrottsligt perspektiv. Upsala Cykelklubb är stolta och glada över vårt fina samarbete med Destination Uppsala och kommunen. För tredje året i följd genomför vi Svenska Mästerskap på cykel och markerar återigen Uppsala på cykelkartan och välkomnar hela Cykelsverige till tävlingar i världsklass, säger Johan Törnhage, Upsala cykelklubb.

Development Research Conference är ett tvärvetenskapligt forum för forskare som arbetar inom områden kopplade till utveckling och hållbarhet. Den kommande DevRes-konferensen kommer att genomföras i Uppsala den 22-24 augusti 2022 och kommer att hållas av GlobeLife, ett gemensamt initiativ av Uppsala universitet och Karolinska Institutet.

– Finansieringen vi har fått från Världsklass Uppsala kommer att säkerställa engagemang och deltagande av praktikanter från båda universiteten. Detta kommer att göra det möjligt för oss att införliva studenters perspektiv samt att praktikanterna kommer att få värdefull praktisk och yrkeserfarenhet genom sitt deltagande. Vi är glada över att få detta värdefulla stöd från Världsklass Uppsala och ser fram emot framtida samarbeten, avslutar Meena Daivadanam, Universitetslektor vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa.

Mer information om nätverket Världsklass Uppsala finns på www.världsklassuppsala.se.

För frågor eller mer information, kontakta gärna:

Malin Lejskog – projektledare, Destination Uppsala
Tel: 018 – 727 48 32, E-post: malin.lejskog@uppsala.se

Christer Svensson – ordförande, Världsklass Uppsala
Tel: 070-345 25 42, E-post: christer@csuab.se