fbpx

Meny

Nu startar Uppsala Stadsmission ungdomsverksamhet 

Nu startar Uppsala Stadsmission ungdomsverksamhet 

Vi kommer att vara en trygg mötesplats med trygga vuxna på plats och anordna aktiviteter, workshops och temakvällar för unga i området.  På plats vid invigningen den 10 september finns socialchef Johanna Rudmark Hagström och projektledare för ungdomsprojektet, Lisa Rahbek, båda från Uppsala Stadsmission. 

– Vi är väldigt glada att vi äntligen kan öppna ungdomsverksamhet i Uppsala! Vi har längtat efter att kunna satsa på ungdomarna i vår stad och är nu där. Långsiktigt vill vi arbeta för förändring och stärka ungdomar bort från utanförskap, säger socialchef Johanna Rudmark Hagström. 

Den nya ungdomsverksamheten Unga Station – Gränby, är en råd- och stödverksamhet som erbjuder ungdomar en drogfri mötesplats där de kan få hjälp med läxor och prov, hjälp att lotsas vidare i kontakt med andra verksamheter och föreningar, få individuellt stöd, information kring livsval med mera. Verksamheten har som mål att motverka socialt utanförskap, stärka varje ungdom och fungera som en länk till myndigheter, till exempel socialtjänsten, sjukvården, kommunen med mera. 

– Genom Unga Station – Gränby skapar vi ett socialt sammanhang som leder till förändring för individen och till ett värdigt liv, säger Johanna Rudmark Hagström. Ungdomarna ges nya relationer och träffar jämnåriga i samma situation.  

Uppsala Stadsmission har länge haft planer på någon form av ungdomsverksamhet i särskilt utsatta områden. Just området i och kring Gränby syns en del i media i negativa inslag med rapportering kring oroligheter som sker. I samband med att ett dåligt rykte har slagit rot och ökat har även planerna om en ny verksamhet som kan hjälpa till att tillgodose just ungdomars behov av trygghet växt. Uppsala Stadsmission hoppas att genom att bli en aktiv aktör på plats, kunna förebygga och stävja en del av den negativa utvecklingen som sker i området. 

För mer information: 
Johanna Rudmark Hagström, socialchef 
Telefon: 076-140 34 07
E-post: johanna.r.hagstrom@uppsalastadsmission.se  

Annika Garcia Stålnacke, kommunikatör
Telefon: 076-815 85 51
E-post: annika.g.stalnacke@uppsalastadsmission.se