Vi söker vägledare till öppen social verksamhet

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening.

Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.

Fler och fler utsatta människor i utanförskap söker sig till vår verksamhet Mikaelsgården och därför behöver vi förstärka vår arbetsgrupp ytterligare.

Om tjänsten
De huvudsakliga arbetsuppgifterna är på Mikaelsgården som är en fältbaserad verksamhet och mötesplats för vuxna personer i social utsatthet. Gemensamt för dem som söker sig till verksamheten är deras svåra och komplicerade livssituation, där alkohol och drogproblematik, psykisk ohälsa och hemlöshet är primärt.

Mikaelsgårdens mål är att erbjuda ett sammanhang dit alla är välkomna, en plats i tillvaron med möjlighet till samtal om vardagliga, sociala och existentiella frågor. Stöd i kontakter med myndigheter och närstående. Personlig omvårdnad med dusch, klädbyte samt enklare måltider erbjuds också.

Vi söker dig som har en förmåga att arbeta och trivas i en väldigt brokig miljö. Att skapa en värdig plats för de gäster som söker sig till vår verksamhet är vårt uppdrag.

Att skapa en trygg och lugn miljö för både gäster och övriga medarbetare är en förutsättning för att vi tillsammans ska klara det uppdraget.

Kompetens
Vi vill att du har en förmåga att möta människor där de befinner sig, inger förtroende och delar vår värdegrund. Du ska ha en tilltro till att alla människor är utvecklingsbara och vara en inspiratör för att ge våra gäster den möjligheten. Du behöver vara en genuin, stabil och uthållig person som har en god förmåga- att inom givna ramar se lösningar och möjligheter istället för hinder. Även förmåga att på ett positivt kunna sätta gränser är nödvändigt.

Då tjänsten även innebär viss administration ser vi att du har erfarenhet av detta.

B- körkort är ett krav.

Vi förutsätter att du har en adekvat utbildning som socionom, diakon eller liknande och har en god erfarenhet av arbete/ uppdrag i frivilligorganisation eller kyrka liksom kunskap om socialtjänstens arbetssätt.

Erfarenhet av arbete inom psykiatrin är starkt meriterande
Tjänsten omfattar 50 % på viss tid t om 20190131 som kan komma förlängas. Din arbetstid är vanligtvis vardagar under dagtid samt varannan torsdag kväll för uppdrag på Soppmässan. Arbetstiden är likt vår verksamhet föränderlig efter behov och resurser.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser att du börjar så fort som möjligt.

Kontaktperson
Föreståndare Carola Matilainen
telefon 018 56 40 37 eller 56 40 36
carola.matilainen@uppsalastadsmission.se

Ansökan
Ansökan med personligt brev och cv mailas till:
carola.matilainen@uppsalastadsmission.se

Vi kontaktar dig som vi finner lämplig för uppdraget

Är du intresserad – skicka in din ansökan idag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Språk »