Vi söker vägledare till Mikaelsgården

grilldag

Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Fler och fler utsatta människor i utanförskap söker sig till vår verksamhet Mikaelsgården och därför behöver vi förstärka vår arbetsgrupp ytterligare.

Om tjänsten
Tjänsten är på heltid med tillträde snarast. Den är tidsbegränsad till årets slut men med stor sannolikhet till förlängning. Din arbetstid är vanligtvis vardagar under dagtid samt varannan torsdag kväll för uppdrag på Soppmässan. Arbetstiden är likt vår verksamhet föränderlig efter behov och resurser.

Mikaelsgården, är en fältbaserad verksamhet och mötesplats för vuxna personer i social utsatthet. Gemensamt för dem som söker sig till verksamheten är deras svåra och komplicerade livssituation, där alkohol och drogproblematik, psykisk ohälsa och hemlöshet är primärt. Mikaelsgårdens mål är att erbjuda ett sammanhang dit alla är välkomna, en plats i tillvaron med möjlighet till samtal om vardagliga, sociala och existentiella frågor. Stöd i kontakter med myndigheter och närstående. Personlig omvårdnad med dusch, klädbyte samt enklare måltider erbjuds också.

Vi söker dig som har en förmåga att arbeta och trivas i en väldigt brokig miljö. Att skapa en värdig plats för de gäster som söker sig till vår verksamhet är vårt uppdrag. Att skapa en trygg och lugn miljö för både gäster och övriga medarbetare är en förutsättning för att vi tillsammans ska klara det uppdraget.

Kompetens
Högskoleutbildning inom socialt arbete är ett krav, likaså B-körkort. Meriterande är erfarenhet av fältarbete och kunskaper inom psykiatri. Vi vill att du har en förmåga att möta människor där de befinner sig, inger förtroende och delar vår värdegrund. Du ska ha en tilltro till att alla människor är utvecklingsbara samt vara en inspiratör för att ge våra gäster den möjligheten. Du behöver vara en genuin, stabil och uthållig person som har en god förmåga att inom givna ramar se lösningar och möjligheter istället för hinder. Även förmåga att på ett positivt kunna sätta gränser är nödvändigt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktperson
Föreståndare Carola Matilainen
telefon 018 56 40 37 eller 56 40 36
carola.matilainen@uppsalastadsmission.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan tillsammans med ett personligt brev och cv till marie.nordwall@samariterhemmet.se
Senast den 25 maj 2018 vill vi ha din ansökan.

Språk »