Vi söker vägledare/socionom till Fadderhem

Om oss

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.  Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation. Du kommer att arbeta i ett team med ca sex personer samt volontärer.

Dina arbetsuppgifter

Som vägledare hos Uppsala Stadsmission arbetar du inom projektet Fadderhem som är en tillfällig insats för ensamkommande ungdomar som blir
18 år och är under asylprocess. Huvudsyftet är att stödja de ungdomar som väljer att vara kvar i Uppsala genom att hitta boendelösningar. Du ska se till så att ungdomarna får rätt information och stöd under resterande del av asylprocessen.

Som vägledare kommer du att ha följande arbetsuppgifter
- ta emot ungdomar som väljer att bli EBO i Uppsala under asylprocessen
- ha kontakt med kommunens handläggare och ungdomens nätverk
-se till så att korrekt information ges till de unga och Fadderhemmen kring asylprocessen
-ge stöd under hela asylprocessen till såväl den unge som Fadderhemmet
-samarbeta nära och konkret med civilsamhället, som församlingar och andra idéburna organisationer

Om dig

Vi söker dig som har högskoleexamen inom sociala beteendevetenskapliga områden. Du ska ha erfarenhet från tidigare arbete med flyktingar och nyanlända. Det är en merit om du dessutom har arbetat med ensamkommande samt har erfarenhet från idéburen organisation. Du ska ha kännedom om gällande lagstiftning, datavana och körkort. Du ska ha en förmåga att nå ungdomar och etablera en god relation. Du kommer att fungera som ett stöd för ungdomen, därför bör du ha kunskap om trauma samt förmåga att sätta gränser. Som person är du ansvarsfull och lyhörd. Du ska ha erfarenhet av att leda individuella samtal samt vara bekväm att prata inför grupp. Du ska kunna arbeta självständigt samtidigt som du har lätt att ta arbetsledning. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du är beredd på att starta så snart som möjligt. Du blir medarbetare i ett team som driver Fadderhemsprojektet inom Uppsala Stadsmission. Personliga egenskaper värderas högt.

Tillsättning omgående enligt överenskommelse
Tjänsten är på viss tid fram till och med 20181231
Skicka din ansökan med personligt brev till projektledare Hassan Hudajev
Hassan.hudajev@uppsalastadsmission.se

Språk »