Vi söker: Områdeschef – Sociala företag

Mario HVS

Om tjänsten
Uppsala stadsmission söker en områdeschef för arbetsintegration och socialt företagande. Tjänsten är nyinrättad, på heltid och tillsvidare, med tillträde efter överenskommelse.

Huvuduppgifter är:
– Ledning och resultatansvar för området arbetsintegration och socialt företagande.
– Stödja, utveckla effektmäta och kvalitetssäkra befintliga verksamheter och starta ny verksamhet
– Ansvara för finansiering och affärsverksamhet genom ansökningar/upphandling samt försäljning
– Företräda verksamheten internt och externt

Idag tar Uppsala Stadsmission emot deltagare för arbetsträning/arbetsintegration/rehabilitering från främst kommun och Arbetsförmedling i flera olika verksamheter – sociala företag. Arbetsträning sker främst hos Gåvomottagningen, Hantverksslussen, Secondhandbutiker och Matcentralen. Projekt inom arbetsintegrerad öppenvård pågår. Nya verksamheter kan tillkomma andra avslutas.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag blir att leda, utveckla och ansvara för kvalitets- och effektmätning i befintliga verksamheter. Strategiskt arbete, omvärldsbevakning och metodutveckling. Ansvara för finansiering och affärsverksamhet genom IOP, upphandling, entreprenader, projekt och försäljning. Starta, leda och utveckla ny verksamhet. Du har resultatansvar, personalansvar och arbetsmiljöansvar. För respektive enhet finns en föreståndare som rapporterar till dig som chef. Du ingår i stadsmissionens ledningsgrupp under ledning av direktor. I ledningsgruppen finns tre andra chefer för övriga områden samt HR. En viktig uppgift är också att företräda verksamheten externt.

Kompetens
Universitets- eller högskoleutbildning med motsvarande masters inom socialt arbete eller beteendevetenskap är ett krav samt annan utbildning inom handels, hantverk, företagsekonomi är en merit. Utbildning och dokumenterad erfarenhet i kvalitets- effektmätning- och ledningsarbete är en merit. Erfarenhet av socialt företagande och ledarskap är ett krav och att ha arbetat inom idéburen verksamhet är en merit. Arbetserfarenheter från handel och/eller hantverk är en fördel. Samarbetsförmåga och ett lösningsfokuserat arbetssätt är en förutsättning.

Det är viktigt att du har förmåga att leda i överensstämmelse med vision, värdegrund, strategi – och måldokument. Din kommunikationsförmåga är också viktig, såväl internt som externt och både i tal och skrift. Du har en syn på människor där både beteendeinriktning och det relationella perspektivet får plats. Du uppskattar och känner dig bekväm i att arbeta flexibelt och ha fokus på att leda utifrån deltagares bästa samtidigt med ett inspirerande och professionellt förhållningssätt att leda medarbetare.

Om Uppsala Stadsmission
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande, öppenvårdsbehandling mm. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.

Upplysningar
För mer information kontakta Direktor Margaretha Svensson Paras på tel: 070-565 30 97, alt mail: margaretha.s.paras@uppsalastadsmission.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan tillsammans med ett personligt brev och CV till marie.nordwall@uppsalastadsmission.se

Vi vill ha din ansökan senast den 17 februari 2019

Språk »