Vi söker jobbcoach

IMG_1719

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande samt boende för ensamkommande flyktingbarn. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare och medarbetare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.

Uppsala Stadsmission har flera sociala företag vars syfte är att stödja deltagare vidare till självförsörjning. Deltagare får stöd i arbetsinriktad rehabilitering som i vissa fall leder till anställning inom Uppsala Stadsmission. Dessa anställningar är en länk vidare och är i regel under ett- två år. När dessa anställningar närmar sig sitt slut behöver vi stödja människor att komma vidare till en anställning hos en extern aktör. Det är detta arbete som den aktuella tjänsten ska genomföra.

Vi söker dig med högskoleutbildning och examen i socialt arbete. Därutöver är det en merit om du har erfarenhet av Individuell Placement Support IPS, Supported Employment eller ett motsvarande arbetssätt. Att använda IPS inom social ekonomi kräver vissa anpassningar och vi söker därför dig som är både erfaren och flexibel. Gärna erfarenhet från socialt företagande eller annan idéburen sektor.

Arbetsuppgifter

Som jobbcoach har du i uppgift att handleda både arbetssökande och arbetsgivare. Arbetssättet bygger på en övertygelse om att alla kan arbeta och att stöd för både arbetsgivare och arbetstagare ibland är nödvändigt. Målet med uppdraget är att flera från Uppsala Stadsmissions verksamheter ska kunna komma vidare till anställning och egen försörjning.

Arbetsvillkor

Tjänsten är 100% för visstid t om 2018-12-31 med möjlighet till förlängning.
Tillträdesdatum är 2018-05-01 eller enligt överenskommelse.

Din arbetsledare är föreståndaren på Hantverksslussen, du kommer att arbeta inom hela Uppsala Stadsmission där arbetsträning förekommer.

Tillsättning av tjänsten sker så snart vi hittar lämplig kandidat. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande. Vi lägger stort fokus på din utbildning, erfarenhet och personliga lämplighet.

Sista ansökningsdag 2018-04-30 Skicka ansökan via mail till dirk.kehr@uppsalastadsmission.se, ange jobbcoach som referens.

Eventuella frågor svaras på via mejl.

Välkommen med din ansökan!

Språk »