Vill du arbeta som verksamhetsvärd på Mikaelsgården?

Mikaelsgården

Om tjänsten
Uppsala stadsmission söker en verksamhetsvärd till Mikaelsgården. Tjänsten är på heltid och tillsvidare med tillträde snarast eller efter överenskommelse. Arbetstiden är vanligtvis dagtid kl 07.30-16.00 samt torsdagkvällar då vi har Soppmässa, (vilket kompenseras med kortare arbetstid en annan dag). Arbetstiden är likt vår verksamhet föränderlig efter behov och resurser.

Mikaelsgården är en fältbaserad verksamhet och mötesplats för vuxna personer i social utsatthet. Gemensamt för dem som söker sig till verksamheten är deras svåra och komplicerade livssituation, där alkohol och drogproblematik, psykisk ohälsa och hemlöshet är primära.
Mikaelsgårdens mål är att erbjuda ett sammanhang dit alla är välkomna, en plats i tillvaron med möjlighet till samtal om vardagliga, sociala och existentiella frågor. Stöd i kontakter med myndigheter och närstående. Personlig omvårdnad med dusch, klädbyte samt enklare måltider erbjuds också.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsvärd arbetar du med att utföra de dagliga praktiska sysslorna som verksamheten kräver för att kunna fungera optimalt. Uppdraget innebär även att tillgodose gästernas basala behov samt fånga upp de gäster som behöver utökat stöd av de vägledare som arbetar i verksamheten.

Tillsammans med övriga medarbetare, skapa en trygg miljö och en värdig plats för de gäster som söker sig till vår verksamhet.

Kompetens
Vi kräver ingen formell kompetens men B-körkort är ett krav och likaså datorvana. Erfarenhet av liknande verksamhet är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska ha förmåga att möta människor där de befinner sig, inge förtroende och dela vår värdegrund. Du ska ha en tilltro till att alla människor är utvecklingsbara och vara en inspiratör. Du behöver vara en genuin, stabil och uthållig person som har en god förmåga att inom givna ramar se lösningar och möjligheter istället för hinder. Även förmåga att på ett positivt kunna sätta gränser är nödvändigt.

Kontaktperson
Föreståndare Carola Matilainen, telefon 018 – 56 40 37 eller 018 – 56 40 36 carola.matilainen@uppsalastadsmission.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan tillsammans med ett personligt brev och CV till marie.nordwall@uppsalastadsmission.se

Vi vill ha din ansökan senast den 25 januari 2019.

Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.

Språk »