Arbetsintegrerad öppenvårdsbehandling

I vår arbetsintegrerade öppenvårdsbehandling på Hantverksslussen, kombinerar vi arbete och rehabilitering för att bryta beroende och öka möjligheterna till en återkomst till arbetsmarknaden. 

 

 

Hantverksslussens arbetsintegrerade öppenvårdsbehandling kombinerar arbete och rehabilitering för att bryta beroende och öka möjligheterna för varje deltagare att bli aktuell på arbetsmarknaden

Arbete är en viktig del för att skapa nya relationer och ett nytt alkohol och drogfritt sammanhang. En framgångsrik arbetsinriktad rehabilitering leder till att människor förbereder sig för ett framtida arbete och fungerande relationer. Stöd behövs för att navigera i livet efter missbruk och den psykiska ohälsan som kan finnas kvar. En smidig övergång från öppenvård till arbetsinriktad rehabilitering motverkar att människor går från vård till vård.

I vår arbetsintegrerade öppenvårdsbehandling kombinerar vi öppenvårdsbehandling med socialt företagande för att ge människor stöd i att skapa nya relationer, bryta beroenden, utveckla strategier för affektreglering, samt påbörja en resa mot egen försörjning. 

Målet med verksamheten är att deltagarna ska få ökat självförtroende, bli självständiga och ge förutsättningarna till egen försörjning. 

För mer information

Emilia Dahlström, (Case Manager) 
Ring 072-451 20 87
uppsala-stadsmission-ge-stod6

Stöd vid hemlöshet

Uppsala Stadsmission driver två öppna dagverksamheter för människor i hemlöshet i Uppsala. Här kan du få hjälp och stöd i vardagen, samt i dina kontakter med myndigheter.

uppsala-stadsmission-ge-stod8

Arbetsträning

Arbetsträning riktar sig till dig som varit långtidssjukskriven eller under en längre period har varit borta från arbetslivet. Du kan arbetsträna inom flera av våra verksamheter.

verksamheter8

Stöd vid myndighetskontakt

I flera av våra verksamheter kan du få stöd och hjälp i dina kontakter med myndigheter.

donationer-ge-stod-uppsala-stadsmission

Föräldrastöd

I vår Föräldrautbildning vänder vi oss till dig som är förälder och som vill känna dig tryggare i ditt föräldraskap.

soppmassan-liten

Gemenskap, mässa och mat

Vi inbjuder till Soppmässan – öppen för alla. Kom som du är! Deltagarna skapar till- sammans en välkomnande miljö där alla kan äta sig mätta och umgås.

uppsala-stadsmission-ge-stod5

Stöd vid integration

Vi erbjuder stöd, aktiviteter och gemenskap för dig som är ny i Sverige.

uppsala-stadsmission-ge-stod4

Våld i nära relationer

Vi erbjuder stöd och aktiviteter till dig som är kvinna och har varit utsatt för någon form av våld. Inom flera aktiviteter är även barn välkomna.

stadsmissionens-matkasse-illustration-uppsala-stadsmission

Stadsmissionens matkasse

Matkassen är till för dig som har det svårt ekonomiskt och delas ut en gång/vecka.

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Kepsar till Mikaelsgården!

Solen skiner väldigt starkt nu på sommaren. Mikaelsgården är just nu i behov av solskyddande kepsar och huvudbonader av olika slag – att dela ut till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller via mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Nya fadderhem sökes!

Just nu söker Projekt Fadderhem efter personer som vill bli fadderhem och erbjuda en sängplats åt en ensamkommande ungdom. Kontakta oss på tel: 072-231 87 02 (vardagar 9-12) eller mail: fadderhem@uppsalastadsmission.se om du vill veta mer om vad det innebär.

Hygienartiklar till Mikaelsgården

Mikaelsgården är just nu i behov av hygienartiklar av olika slag, till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Presentkort på matbutiker till Kvinnobyrån

Vår verksamhet Kvinnobyrån efterfrågar matkuponger och presentkort på matbutiker att dela ut till de kvinnor, ofta med barn, som söker stöd hos oss.  Kontakta Kvinnobyrån på tel: 018–56 40 25 eller mail: kvinnobyran@uppsalastadsmission.se. Alla bidrag mottages tacksamt!

Språk »