Designpriset

Vill du få ut en produkt på Designtorget och Malmstensbutiken samtidigt som du bidrar till socialhållbarhet?

Uppsala Stadsmissions designpris ger dig som är studerande eller nyexaminerad en möjlighet att få ut en produkt till försäljning samtidigt som du är med och skapar fler arbetstillfällen på Uppsala Stadsmission.

elephant-alone

Läs mer om tävlingen här

Tävlingsuppgiften

Tävlingsuppgiften går ut på att formge och tillverka ett bruksföremål i trä.  Till skillnad från tidigare år har Uppsala Stadsmission i år tagit bort måttbegränsningen, så formgivaren får nu fria händer gällande produktens storlek. Produkten ska dock säljas i butik, så det blir formgivarens uppgift att göra avvägningen mellan föremålets storlek och möjlighet till försäljning. Vi ser gärna att virkesvalet är av skandinaviskt material så som ask, alm, ek eller björk.

När startar tävlingen?

Tävlingen startar under våren. Medarbetare på Hantverksslussen besöker flera olika designskolor i Sverige för att berätta om tävlingen och presentera uppgiften. Eleverna bestämmer sedan själva om de vill delta i tävlingen eller inte. Den som deltar i tävlingen behöver skicka in idén senast den 30 juni. På så sätt har juryn hela sommaren på sig att komma fram till vinnaren av priset. Vinnarna tillkännages på en prisutdelning som äger rum i september samma år.

Juryn 2018 bestod av följande personer:

Dirk Kehr, Jury Ordförande och Föreståndare på Hantverksslussen, Uppsala Stadsmission

Josefine Wikström Nilsson, PR och Marketing, Designtorget

Jessika Hyltner, VD, Malmstensbutiken

Susanne Johansson, Chefredaktör för Rum Design

Eva Schildt, Designer

Designprisets tidigare vinnare

Vinnare 2017: Gunghästen Gungel

Design av: Björn Sundelin

En gunghäst i som tillverkas av arbetstränande i vårt sociala företag Hantverksslussen. Den görs i björkplywood och monteras helt utan verktyg eller skruvar.

Pris: 1195 kr

Du kan handla gunghästen Gungel på Designtorget,  Malmstensbutiken och på Stickspåret.

Vinnare 2015: Lion Light

Design av: Mimmi Sendel

En ljusstake i form av ett beskyddande lejon. Tillverkad i återvunnet tenn av Uppsala stadsmissions sociala företag Hantverksslussen. Tennets karaktär gör att inget lejon blir det andra likt, de skiftar i olika silver- och guldnyanser. Ljusstaken är solid med en tillfredsställande tyngd. Uppsala stadsmission arbetar för att stödja människor i utsatta livssituationer och för att skapa fler arbetstillfällen i Uppsala.

Pris: 425 kr

Du kan köpa ljusstaken hos (Uppsala): Stickspåret, Svart, Designtorget, Uppsala konstmuseum, Norrgavel, Hantverksslussen, Katedralkafeét

Du kan köpa ljusstaken hos (Stockholm): Designtorget Kulturhuset, Malmstensbutiken

Vinnare 2014: Elefanten Elik

Design av: Linda Lohan och Daniel Ericson.

Elik är vinnare av Uppsala Stadsmissions designpris 2014 och designad av Daniel Ericson och Linda Loland. Uppsala stadsmissions sociala företag Hantverksslussen tillverkar Elik av nordiskt träslag och miljövänligt vegetabiliskt garvat läder.

Du kan köpa Elefanten Elik hos (Uppsala): Katedralkaféet, Grändens café, Secondhandbutiken, Hantverksslussen, Stickspåret, Norrgavel, Krabat

Du kan köpa Elefanten Elik hos (Stockholm): Malmstensbutiken, Stickspåret, Norrgavel, Krabat

Våra verksamheter

• Crossroads (verksamheten stängd sedan 19 okt)•

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Presentkort på matbutiker till Kvinnobyrån

Vår verksamhet Kvinnobyrån efterfrågar matkuponger och presentkort på matbutiker att dela ut till de kvinnor, ofta med barn, som söker stöd hos oss.  Kontakta Kvinnobyrån på tel: 018–56 40 25 eller mail: kvinnobyran@uppsalastadsmission.se. Alla bidrag mottages tacksamt!

Varma vinterskor till Mikaelsgården

På grund av vinterkylan har vi just nu ett extra stort behov av vinterskor på Mikaelsgården. Särskilt behövs herrmodeller, storlek 42 och större. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se.

Språk »