Designpriset

Vill du få ut en produkt på Designtorget och Malmstensbutiken samtidigt som du bidrar till social hållbarhet?

Uppsala Stadsmissions designpris ger dig som är studerande eller nyexaminerad en möjlighet att få ut en produkt till försäljning samtidigt som du är med och skapar fler arbetstillfällen på Uppsala Stadsmission.

elephant-alone

Läs mer om tävlingen här

Tävlingsuppgiften

Tävlingsuppgiften går ut på att formge och tillverka ett bruksföremål i trä. Det finns ingen  måttbegränsning, utan formgivaren har fria händer gällande produktens storlek. Produkten ska dock säljas i butik, så det blir formgivarens uppgift att göra avvägningen mellan föremålets storlek och möjlighet till försäljning. Vi ser gärna att virkesvalet är av skandinaviskt material så som ask, alm, ek eller björk.

När startar tävlingen?

Tävlingen startar den 11 februari. Medarbetare på Hantverksslussen besöker flera olika designskolor i Sverige för att berätta om tävlingen och presentera uppgiften. Eleverna bestämmer sedan själva om de vill delta i tävlingen eller inte. Den som deltar i tävlingen behöver skicka in idén senast den 30 april. På så sätt har juryn sommaren på sig att komma fram till vinnaren av priset. Vinnarna tillkännages på en prisutdelning som äger rum till hösten.

Juryn 2019 består av följande personer:

Dirk Kehr, Jury Ordförande och Föreståndare på Hantverksslussen, Uppsala Stadsmission

Josefine Wikström Nilsson, PR och Marketing, Designtorget

Jessika Hyltner, VD, Malmstensbutiken

Susanne Johansson, Chefredaktör för Rum Design

Eva Schildt, Designer

Designprisets tidigare vinnare

Vinnare 2018: Förvaringsmöbeln Aperio

Design av: Hannes Åström

Aperio är en förvaringsmöbel som i sin utformning är smidig och och kan stå lite överallt. Den kan användas för källsortering, som pappersinsamling, förvaring eller extra papperskorg.

Pris: 595 kr

Du kan handla förvaringsmöbeln Aperio på Designtorget,  Malmstensbutiken och på Stickspåret Designbutik.

Vinnare 2017: Gunghästen Gungel

Design av: Björn Sundelin

En gunghäst i som tillverkas av arbetstränande i vårt sociala företag Hantverksslussen. Den görs i björkplywood och monteras helt utan verktyg eller skruvar.

Pris: 1195 kr

Du kan handla gunghästen Gungel på Designtorget,  Malmstensbutiken och på Stickspåret.

Vinnare 2015: Lion Light

Design av: Mimmi Sendel

En ljusstake i form av ett beskyddande lejon. Tillverkad i återvunnet tenn av Uppsala stadsmissions sociala företag Hantverksslussen. Tennets karaktär gör att inget lejon blir det andra likt, de skiftar i olika silver- och guldnyanser. Ljusstaken är solid med en tillfredsställande tyngd. Uppsala stadsmission arbetar för att stödja människor i utsatta livssituationer och för att skapa fler arbetstillfällen i Uppsala.

Pris: 425 kr

Du kan köpa ljusstaken hos (Uppsala): Stickspåret, Svart, Designtorget, Uppsala konstmuseum, Norrgavel, Hantverksslussen, Katedralkafeét

Du kan köpa ljusstaken hos (Stockholm): Designtorget Kulturhuset, Malmstensbutiken

Vinnare 2014: Elefanten Elik

Design av: Linda Lohan och Daniel Ericson.

Elik är vinnare av Uppsala Stadsmissions designpris 2014 och designad av Daniel Ericson och Linda Loland. Uppsala stadsmissions sociala företag Hantverksslussen tillverkar Elik av nordiskt träslag och miljövänligt vegetabiliskt garvat läder.

Du kan köpa Elefanten Elik hos (Uppsala): Katedralkaféet, Grändens café, Secondhandbutiken, Hantverksslussen, Stickspåret, Norrgavel, Krabat

Du kan köpa Elefanten Elik hos (Stockholm): Malmstensbutiken, Stickspåret, Norrgavel, Krabat

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Kepsar till Mikaelsgården!

Solen skiner väldigt starkt nu på sommaren. Mikaelsgården är just nu i behov av solskyddande kepsar och huvudbonader av olika slag – att dela ut till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller via mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Nya fadderhem sökes!

Just nu söker Projekt Fadderhem efter personer som vill bli fadderhem och erbjuda en sängplats åt en ensamkommande ungdom. Kontakta oss på tel: 072-231 87 02 (vardagar 9-12) eller mail: fadderhem@uppsalastadsmission.se om du vill veta mer om vad det innebär.

Hygienartiklar till Mikaelsgården

Mikaelsgården är just nu i behov av hygienartiklar av olika slag, till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Presentkort på matbutiker till Kvinnobyrån

Vår verksamhet Kvinnobyrån efterfrågar matkuponger och presentkort på matbutiker att dela ut till de kvinnor, ofta med barn, som söker stöd hos oss.  Kontakta Kvinnobyrån på tel: 018–56 40 25 eller mail: kvinnobyran@uppsalastadsmission.se. Alla bidrag mottages tacksamt!

Språk »