Anonyma lägenheter

Uppsala Stadsmission har två lägenheter att bistå tjejer, kvinnor och barn med som varit utsatta för våld i en nära relation, har en hotbild och är i behov av skydd och stöd.
Lägenheterna är självhushåll och delas inte med någon annan. Personal finns som stöd under kontorstid.

Stödet som erbjuds vid placering är varierande beroende på tjejen/kvinnan och barnets behov. Stödet kan bestå av bland annat kuratorsamtal, stöd i kontakt med myndigheter, stöd med praktiska ärenden, hjälp med inflytt och utflytt, Trappansamtal till barn och föräldrautbildning.

Personal är utbildad i, och utför hot- och riskbedömningarna enligt SARA, PATRIARK och FREDA.

Vid placering för vi journal enligt socialtjänstlagen.

För mer information, kontakta Kvinnobyrån på telefon 018-56 40 25 eller genom att mejla kvinnobyran@uppsalastadsmission.se

Öppettider

Måndag-fredag: 08.00-16.30

Stöd arbetet på Kvinnobyrån

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Kepsar till Mikaelsgården!

Solen skiner väldigt starkt nu på sommaren. Mikaelsgården är just nu i behov av solskyddande kepsar och huvudbonader av olika slag – att dela ut till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller via mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Nya fadderhem sökes!

Just nu söker Projekt Fadderhem efter personer som vill bli fadderhem och erbjuda en sängplats åt en ensamkommande ungdom. Kontakta oss på tel: 072-231 87 02 (vardagar 9-12) eller mail: fadderhem@uppsalastadsmission.se om du vill veta mer om vad det innebär.

Hygienartiklar till Mikaelsgården

Mikaelsgården är just nu i behov av hygienartiklar av olika slag, till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Presentkort på matbutiker till Kvinnobyrån

Vår verksamhet Kvinnobyrån efterfrågar matkuponger och presentkort på matbutiker att dela ut till de kvinnor, ofta med barn, som söker stöd hos oss.  Kontakta Kvinnobyrån på tel: 018–56 40 25 eller mail: kvinnobyran@uppsalastadsmission.se. Alla bidrag mottages tacksamt!

Språk »