Vi söker en vägledare till Mikaelsgården

Mikaelsgården 4

Om tjänsten
Uppsala stadsmission söker en vägledare till Mikaelsgården. Tjänsten är en tillsvidareanställning med start i mars/april 2019. Arbetstiden är vanligtvis vardagar 07.30-16.00 samt torsdagkvällar då vi har Soppmässa, (vilket kompenseras med kortare arbetstid en annan dag). Arbetstiden är likt vår verksamhet föränderlig efter behov och resurser.

Mikaelsgården är en fältbaserad verksamhet och mötesplats för vuxna personer i social utsatthet. Gemensamt för dem som söker sig till verksamheten är deras svåra och komplicerade livssituation, där alkohol och drogproblematik, psykisk ohälsa och hemlöshet är primärt.

Mikaelsgårdens mål är att erbjuda ett sammanhang dit alla är välkomna, en plats i tillvaron med möjlighet till samtal om vardagliga, sociala och existentiella frågor. Stöd i kontakter med myndigheter och närstående. Personlig omvårdnad med dusch, klädbyte samt enklare måltider erbjuds också.

Arbetsuppgifter
Som vägledare ger du råd, stöd och praktisk hjälp i myndighetskontakter mm. Du arbetar på uppdrag av våra gäster. Tillsammans med övriga medarbetare, bidra till att skapa en trygg och värdig plats för de gäster som söker sig till vår verksamhet. Tillsammans med övriga medarbetare, hjälpa till i verksamheten med såväl stort som smått.

Kompetens
Högskoleutbildning inom socialt arbete är ett krav, likaså B-körkort. Meriterande är erfarenhet av fältarbete och kunskaper i psykiatri.
Du ska ha förmåga att möta människor där de befinner sig, inge förtroende och dela vår värdegrund. Du ska ha en tilltro till att alla människor är utvecklingsbara och vara en inspiratör. Du behöver vara en genuin, stabil och uthållig person som har en god förmåga att inom givna ramar se lösningar och möjligheter istället för hinder. Även förmåga att på ett positivt kunna sätta gränser är nödvändigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktperson
Föreståndare Carola Matilainen, telefon 018 56 40 37 eller 018 56 40 37, carola.matilainen@uppsalastadsmission.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan tillsammans med ett personligt brev och CV till, marie.nordwall@uppsalastadsmission.se

Vi vill ha din ansökan senast den 25 januari 2019.

Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.

 

Språk »