Uppsala Stadsmissions styrelse

Erik Eckerdal

Ordförande

Erik Eckerdal
Direktor på Diakonistiftelsen Samariterhemmet

Erik tillträdde som ordförande 2018-11-01 och är även präst i Uppsala stift. Han har en mångårig erfarenhet som församlingspräst, tidigare projektledare och verksamhets-ansvarig för S:ta Maria Alsike, och har varit verksam som etisk och andlig rådgivare inom 12-stegsrörelsen. Erik är teologie doktor i ekumenik och ecklesiologi efter studier vid Uppsala universitet och Ponteficio Ateno Sant´Anselmo i Rom.

 

 

gunnar

Ledamot

Gunnar Hedberg
Tidigare ordförande i kommunstyrelsen

Gunnar har tidigare tjänstgjort som ledamot av Riksdagen, och bland annat haft uppdraget som Regeringens nationella samordnare för kommunalt flyktingmottagande. Han har varit engagerad i miljöfrågor under flera årtionden och deltog i klimat-konferensen i Paris 2015. Gunnar Hedberg har en fil kand. examen i samhällsvetenskapliga ämnen.

carin

Ledamot

Carin Åblad-Lundström
Församlingsherde Lagunda församling

Carin har tidigare arbetat i Uppsala domkyrkoförsamling.  Hon har haft flera förtroendeuppdrag inom Svenska kyrkan på stifts och riksnivå och är för närvarande biskopens ersättare i domkapitlet och ersättare i ansvarsnämnden för biskopar. Carin har uppdrag i Sveriges kristna råd och Länsförsäkringars fullmäktige. Hon har doktorsexamen in religionspsykologi vid Uppsala universitet.

christer

Ledamot

Christer Segerström
Jurist statsförvaltningen, internationella uppdrag för FN, EU m.m.

Christer har i drygt 40 år arbetat som jurist på regional och central statlig nivå; som chefsjurist vid Länsstyrelsen i Uppsala län samt under kortare perioder även i Regeringskansliet och vid centrala verk. Han har därutöver under vissa perioder arbetat för internationell organisationer med frågor om demokrati, konstitutionella frågor och allmänna val.

erland

Ledamot

Erland Olsson
VD och ägare till Sofrosyne AB

Erland är utbildad specialist-sjuksköterska i psykiatri och har också varit politiskt aktiv b l a som vice ordf. i Socialnämnden och därefter ordförande i Individ och familjenämnden i Tierp. Han har suttit flera mandatperioder i kommunstyrelsen och dess AU, samt som kommunfullmäktigeledamot. Erland är styrelseledamot via Styrelseakademin och har även uppdrag i några olika bolagsstyrelser.

ann-christin

Ledamot

Anki Norrström
F.d. VD på Länsförsäkringar i Uppsala

Ann-Christin har en lång bakgrund inom försäkring och bank och agerade 2000-2014 vd för Länsförsäkringar Uppsala. Hon har erfarenhet från många olika CSR- projekt med inriktning på ett tryggare lokalsamhälle i Uppsala län. Ann-Christin är också ordförande i Diakonistiftelsen Samariterhemmet, Almi Företags-partner Uppsala AB och SLU Holding AB, samt är också ledamot i Länsförsäkringar Bergslagen, SH Bygg AB, Länsstyrelsens Insynsråd i Uppsala län.

Stina Fernqvist

Ledamot

Stina Fernqvist
Biträdande lektor i socialt arbete, Uppsala Universitet

Ny ledamot, invald på årsmötet 2019-05-15.

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Kepsar till Mikaelsgården!

Solen skiner väldigt starkt nu på sommaren. Mikaelsgården är just nu i behov av solskyddande kepsar och huvudbonader av olika slag – att dela ut till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller via mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Nya fadderhem sökes!

Just nu söker Projekt Fadderhem efter personer som vill bli fadderhem och erbjuda en sängplats åt en ensamkommande ungdom. Kontakta oss på tel: 072-231 87 02 (vardagar 9-12) eller mail: fadderhem@uppsalastadsmission.se om du vill veta mer om vad det innebär.

Hygienartiklar till Mikaelsgården

Mikaelsgården är just nu i behov av hygienartiklar av olika slag, till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Presentkort på matbutiker till Kvinnobyrån

Vår verksamhet Kvinnobyrån efterfrågar matkuponger och presentkort på matbutiker att dela ut till de kvinnor, ofta med barn, som söker stöd hos oss.  Kontakta Kvinnobyrån på tel: 018–56 40 25 eller mail: kvinnobyran@uppsalastadsmission.se. Alla bidrag mottages tacksamt!

Språk »