Uppsala Stadsmissions styrelse

Erik Eckerdal

Ordförande

Erik Eckerdal
Direktor, Diakonistiftelsen Samariterhemmet

Erik tillträdde som ordförande 2018-11-01. Han är direktor för Diakonistiftelsen Samariterhemmet och präst i Uppsala stift. Erik har en mångårig erfarenhet som församlingspräst, tidigare projektledare och verksamhetsansvarig för S:ta Maria Alsike, och har varit verksam som etisk och andlig rådgivare inom 12-stegsrörelsen. Erik är teologie doktor i ekumenik och ecklesiologi efter studier vid Uppsala universitet och Ponteficio Ateno Sant´Anselmo i Rom.

 

 

gunnar

Ledamot

Gunnar Hedberg
Tidigare ordförande i kommunstyrelsen

Gunnar har tidigare tjänstgjort som ledamot av Riksdagen, och bland annat haft uppdraget som Regeringens nationella samordnare för kommunalt flyktingmottagande. Han har varit engagerad i miljöfrågor under flera årtionden och deltog i klimat-konferensen i Paris 2015. Gunnar Hedberg har en fil kand. examen i samhällsvetenskapliga ämnen.

carin

Ledamot

Carin Åblad-Lundström
Kyrkoherde, Lagunda församling

Carin har tidigare arbetat i Uppsala domkyrkoförsamling.  Hon har haft flera förtroendeuppdrag inom Svenska kyrkan på stifts och riksnivå och är för närvarande biskopens ersättare i domkapitlet och ersättare i ansvarsnämnden för biskopar. Carin har uppdrag i Sveriges kristna råd och Länsförsäkringars fullmäktige. Han är också ledamot i styrelsen Fredens Hus i Uppsala samt Giresta musikstiftelse. Carin har  en doktorsexamen i religionspsykologi vid Uppsala universitet.

christer

Ledamot

Christer Segerström
Jurist statsförvaltningen, internationella uppdrag för FN, EU m.m.

Christer har i drygt 40 år arbetat som jurist på regional och central statlig nivå; som chefsjurist vid Länsstyrelsen i Uppsala län samt under kortare perioder även i Regeringskansliet och vid centrala verk. Han har därutöver under vissa perioder arbetat för internationella organisationer med frågor om demokrati, konstitutionella frågor och allmänna val.

erland

Ledamot

Erland Olsson
VD och ägare till Sofrosyne AB

Erland är utbildad specialist-sjuksköterska i psykiatri och har också varit politiskt aktiv b l a som vice ordf. i Socialnämnden och därefter ordförande i Individ och familjenämnden i Tierp. Han har suttit flera mandatperioder i kommunstyrelsen och dess AU, samt som kommunfullmäktigeledamot. Erland är styrelseledamot via Styrelseakademin, Ekebygruppen samt Primagruppen och har även uppdrag i några olika bolagsstyrelser.

ann-christin

Ledamot

Anki Norrström
F.d. VD på Länsförsäkringar i Uppsala

Ann-Christin har en lång bakgrund inom försäkring och bank och var 2000-2014 vd för Länsförsäkringar Uppsala. Hon har erfarenhet från många olika CSR- projekt med inriktning på ett tryggare lokalsamhälle i Uppsala län. Ann-Christin är också ordförande i Diakonistiftelsen Samariterhemmet, Almi Företags-partner Uppsala AB och SLU Holding AB, samt är också ledamot i Länsförsäkringar Bergslagen och SH Bygg AB.

Stina_Fernqvist-web

Ledamot

Stina Fernqvist
Universitetslektor och forskare i socialt arbete, Uppsala Universitet

Stina är ny ledamot och valdes in på årsmötet 2019-05-15. Stinas primära forskningsområden är ekonomisk utsatthet bland barnfamiljer och i ett vidare perspektiv hur välfärdsstaten hanterar grupper och individer som påverkas av strukturell ojämlikhet. Hon undervisar vid socionomprogrammet vid Uppsala Universitet, samt vid Polishögskolans vidareutbildning om ”Brott och ungdomar”.

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Sökes till Kvinnobyrån: Barncykel och cykelhjälm till 4 årig pojke

Kvinnobyrån har kontakt med en kvinna som eftersöker en balanscykel, alternativt en trampcykel med 16 tums hjul, samt cykelhjälm till sin 4 åriga pojke. Har du något att skänka? Kontakta Kvinnobyrån på tel: 018–56 40 25, e-post: kvinnobyran@uppsalastadsmission.se

Nya fadderhem sökes!

Just nu söker Projekt Fadderhem efter personer som vill bli fadderhem och erbjuda en sängplats åt en ensamkommande ungdom. Kontakta oss på tel: 072-231 87 02 (vardagar 9-12) eller mail: fadderhem@uppsalastadsmission.se om du vill veta mer om vad det innebär.

Hygienartiklar till Mikaelsgården

Mikaelsgården är just nu i behov av hygienartiklar av olika slag, till både herrar och damer. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se, om du har något att skänka.

Presentkort på matbutiker till Kvinnobyrån

Vår verksamhet Kvinnobyrån efterfrågar matkuponger och presentkort på matbutiker att dela ut till de kvinnor, ofta med barn, som söker stöd hos oss.  Kontakta Kvinnobyrån på tel: 018–56 40 25 eller mail: kvinnobyran@uppsalastadsmission.se. Alla bidrag mottages tacksamt!

Språk »