Uppsala Stadsmissions Designpris

Vill du få ut en produkt på Designtorget och Malmstensbutiken samtidigt som du bidrar till socialhållbarhet?

Uppsala Stadsmissions designpris ger dig som är studerande eller nyexaminerad en möjlighet att få ut en produkt till försäljning samtidigt som du är med och skapar fler arbetstillfällen på Uppsala Stadsmission.

Vinnaren i Designpriset 2017

Björn Sundelin vann designpriset 2017 med gunghästen Gungel som ni ser på bilden. Björn säger såhär om Designpriset,
"Det är superkul att få ut en produkt på både Malmstensbutiken och Designtorget innan jag är klar med min utbildning. Det känns som en bra start. Min inspiration för Gungel har vuxet ur min vilja att skapa något fint att ge till min dotter på hennes ettårsdag. Tanken var att formge något i ett naturligt och miljövänligt material som hon kunde leka med. Jag fastnade för gunghästar men ville att min design skulle särskilja sig från de som redan fanns. Jag strävade efter en enkelhet i såväl form som i konstruktion och funktion och resultatet blev en gungelefant i björkplywood. Konstruktionen bygger på halvt i halvt och låser sig själv när man sammanfogat den. Jag är väldigt nöjd med Gungel och hoppas att den blir omtyckt."

Uppgiften

Tävlingsuppgiften går ut på att formge och tillverka ett bruksföremål i trä. Till skillnad från tidigare år har Uppsala Stadsmission i år tagit bort måttbegränsningen, så formgivaren får nu fria händer gällande produktens storlek. Produkten ska dock säljas i butik, så det blir formgivarens uppgift att göra avvägningen mellan föremålets storlek och möjlighet till försäljning. Vi ser gärna att virkesvalet är av skandinaviskt material så som ask, alm, ek eller björk.

Här kan du som designer (student eller nyexad) läsa mer om tävlingen - briefen

Läs mer om Hantverksslussen

Språk »