Vi söker nu en projektledare till ett spännande treårigt integrationsprojekt

Ort: Uppsala, 1 plats
Yrke: Projektledare
Sista ansökningsdag: 28 februari 2020

Under våren 2020 startar Stockholms och Uppsala Stadsmission ett projekt som är delfinansierat av Asyl- migrations- och integrationsfonden (AMIF). Projektet syftar till att påskynda och främja sysselsättningsgraden hos tredjelandsmedborgare genom kompetensutveckling, förberedande marknadsaktiviteter, samt tillgång till sociala och professionella nätverk. Kortsiktigt kommer projektet att fokusera på ungdomar med tillfälligt uppehållstillstånd (den så kallade “gymnasielagen”).

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande samt boende för ensamkommande flyktingbarn. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.

Arbetsuppgifter
Som projektledare i detta projekt kommer du att ingå i en projektgrupp bestående av ytterligare en projektledare, förlagd till Stockholm. Projektet kommer även att inbegripa handledare och mentorer. Kontaktytorna för projektet kommer att vara många, såväl inom flera olika verksamheter och stödfunktioner inom Stadsmissionerna i Stockholm och Uppsala som externt. Som projektledare förväntas du bygga upp och bibehålla ett nätverk bestående av relevanta funktioner inom Stockholms och Uppsala Stadsmission, externa företag och andra betydande intressenter såsom universitet/högskolor och Arbetsförmedlingen.

Du ansvarar för att projektet når uppsatta mål, att aktiviteter i projektplan genomförs och att de ekonomiska ramarna hålls. Du ansvarar även för kontinuerlig rapportering till Stockholms Stadsmission, AMIF och projektets styrgrupp.

Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll ser vi att du:
• Har relevant högskoleutbildning.
• Har erfarenhet av att driva projekt.
• Har erfarenhet av att leda grupper.
• Har vana av att skapa och bibehålla nätverk.
• Håller en hög administrativ nivå.
• Identifierar dig med Uppsala Stadsmissions värdegrund.

Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet eller utbildning kopplat till integration och/eller arbetsintegration.

Personliga egenskaper
Du är trygg, självgående, engagerad och Initiativtagande. Tjänsten kräver självständighet vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och prioritera ditt arbete.

Varaktighet/arbetstid
Projektanställning
Heltid 100%
Månadslön enligt överenskommelse
Placering i centrala Uppsala
Tillträde enligt överenskommelse, gärna 1 april.

Ansökan
Skicka in din ansökan via annonsen på Jobbet.se. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka din ansökan och CV redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Kontaktperson
För frågor om tjänsten kontakta
Socialchef, Johanna Rudmark Hagström, tel: 076-140 34 07 eller mail: johanna.r.hagstrom@uppsalastadsmission.se (ej nåbar under vecka 8)