Vi söker: Områdeschef – Socialt arbete

Mikaelsgården grill.

Om tjänsten
Uppsala stadsmission söker en områdeschef för socialt arbete. Tjänsten är nyinrättad, på heltid och tillsvidare med tillträde efter överenskommelse.

Huvuduppgifter är:
– ledning och resultatansvar för sociala verksamhetsområdet
– stödja, utveckla, effektmäta och kvalitetssäkra befintliga verksamheter samt starta ny verksamhet
– ansvar för finansiering samt ansökningar upphandling mm
– företräda verksamheten

Socialt arbete bedrivs idag genom öppen verksamhet för hemlösa, alkohol- och drogberoende m fl -Mikaelsgården samt Soppmässan & Gatumässan, mottagning för kvinnor och deras barn som upplever våld i nära relation – Kvinnobyrån, Fadderhemsprojekt samt boende för ensamkommande unga tillfälliga samtalsgrupper. Nya verksamheter tillkommer beroende på behov och resurser, befintliga kan upphöra.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag blir att leda, utveckla och kvalitetssäkra befintliga verksamheter. Strategiskt arbete, omvärldsbevakning och metodutveckling ingår. Ansöka om finansiering (IOP, upphandling, entreprenader, projekt) av såväl nya verksamheter som pågående. Starta, leda och utveckla ny verksamhet. Du har resultatansvar, personalansvar och arbetsmiljöansvar. För respektive enhet finns en föreståndare som rapporterar till dig som chef. Du ingår i stadsmissionens ledningsgrupp under ledning av direktor. I ledningsgruppen finns tre andra chefer för övriga områden samt HR.

Kompetens
Universitets- eller högskoleutbildning med motsvarande masters inom socialt arbete eller beteendevetenskap är ett krav. Utbildning och dokumenterad erfarenhet i kvalitets- och ledningsarbete är en merit. Erfarenhet av socialt arbete och ledarskap med personalansvar är ett krav och att ha arbetat inom idéburen verksamhet är en merit. Samarbetsförmåga internt och externt med ett lösningsfokuserat arbetssätt är en förutsättning.

Du ska ha förmåga att leda i överensstämmelse med vision, värdegrund, strategi – och måldokument. Din kommunikationsförmåga är viktig, såväl internt som externt, både i tal och skrift. Du har en syn på människor där både beteendeinriktning och det relationella perspektivet får plats. Du uppskattar och känner dig bekväm i att arbeta flexibelt och ha fokus på att leda utifrån deltagares bästa samtidigt med ett inspirerande och professionellt förhållningssätt att leda medarbetare.

Om Uppsala Stadsmission
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande, arbetsintegrerad öppenvårdsbehandling. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.
Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.

Upplysningar
För frågor kring tjänsten, kontakta Direktor Margaretha Svensson Paras på tel: 070-565 30 97, alt mail: margaretha.s.paras@uppsalastadsmission.se

Ansökan
Tillsättning av tjänsten sker så snart vi hittar lämplig kandidat. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stort fokus på din personliga lämplighet.

Välkommen med din ansökan tillsammans med ett personligt brev och CV till marie.nordwall@uppsalastadsmission.se

Vill vi ha din ansökan senast den 17 februari 2019

Språk »