Fadderhem

Fadderhem är ett av Uppsala Stadsmissions projekt som gör det möjligt för ensamkommande ungdomar som fyllt 18 år att få bo kvar i Uppsala för att gå i skolan här.

Projektperioden löper fr o m november 2017 t o m 30 juni 2019.

Kontakta oss
Telefon: 072-231 87 02
Telefontid: vardagar kl. 9-12
E-post: Fadderhem@uppsalastadsmission.se

 

fadderhem-bild1

För dig som vill bo i Fadderhem

fadderhem-bild2

För dig som vill bli Fadderhem

rut-bostrom-uppsala-stadsmission

Rut Boström

Rut Boström, vice ordförande i kyrkorådet i Rasbo pastorat, är initiativtagare till det humanitära stöd som pastoratet erbjuder till familjer som upplåter en sängplats för en ensamkommande ungdom. Beslutet togs i slutet i november och innebär att varje familj som blir fadderhem åt en ensamkommande ungdom får ett extra ekonomiskt stöd. Rut Boström hoppas nu att fler församlingar gör detsamma och att samarbetet med Uppsala Stadsmissions verksamhet Fadderhem hjälper till så att fler ungdomar får ett hem. 

 

-  Samverkan är mitt ledord! Jag hoppas att alla goda krafter slår sig samman för att hjälpa människor som mår dåligt, precis som den barmhärtige samariten. Gör vi inte det här kommer vi att skämmas ögonen ur oss! Det är så fina ungdomar som kommit hit, de går i skolan och kämpar på fast de har allt det hemska med sig. Jag hoppas på fler eldsjälar och församlingar som kan engagera sig. Det här är ju precis vad kyrkan ska vara.

Våra verksamheter

• Crossroads (verksamheten stängd sedan 19 okt)•

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Presentkort på matbutiker till Kvinnobyrån

Vår verksamhet Kvinnobyrån efterfrågar matkuponger och presentkort på matbutiker att dela ut till de kvinnor, ofta med barn, som söker stöd hos oss.  Kontakta Kvinnobyrån på tel: 018–56 40 25 eller mail: kvinnobyran@uppsalastadsmission.se. Alla bidrag mottages tacksamt!

Varma vinterskor till Mikaelsgården

På grund av vinterkylan har vi just nu ett extra stort behov av vinterskor på Mikaelsgården. Särskilt behövs herrmodeller, storlek 42 och större. Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se.

Språk »