Fadderhem

Fadderhem är ett av Uppsala Stadsmissions projekt som gör det möjligt för ensamkommande ungdomar som fyllt 18 år att få bo kvar i Uppsala för att gå i skolan här.

Projektperioden är fr o m november 2017 t o m sista december 2018.

Kontakta oss
Telefon: 072-231 87 02
Telefontid: vardagar kl. 9-12
E-post: Fadderhem@uppsalastadsmission.se

Öppet informationsmöte om att bli Fadderhem
Torsdag 25 oktober kl 17.00
Torsdag 15 november kl 17.00
Kungsängstorg 2

fadderhem-bild1

För dig som vill bo i Fadderhem

fadderhem-bild2

För dig som vill bli Fadderhem

rut-bostrom-uppsala-stadsmission

Rut Boström

Rut Boström, vice ordförande i kyrkorådet i Rasbo pastorat, är initiativtagare till det humanitära stöd som pastoratet erbjuder till familjer som upplåter en sängplats för en ensamkommande ungdom. Beslutet togs i slutet i november och innebär att varje familj som blir fadderhem åt en ensamkommande ungdom får ett extra ekonomiskt stöd. Rut Boström hoppas nu att fler församlingar gör detsamma och att samarbetet med Uppsala Stadsmissions verksamhet Fadderhem hjälper till så att fler ungdomar får ett hem. 

 

-  Samverkan är mitt ledord! Jag hoppas att alla goda krafter slår sig samman för att hjälpa människor som mår dåligt, precis som den barmhärtige samariten. Gör vi inte det här kommer vi att skämmas ögonen ur oss! Det är så fina ungdomar som kommit hit, de går i skolan och kämpar på fast de har allt det hemska med sig. Jag hoppas på fler eldsjälar och församlingar som kan engagera sig. Det här är ju precis vad kyrkan ska vara.

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

AKRYLFÄRG, PAPPER OCH STAFFLIER

Vi behöver akrylfärg, penslar, papper, dukar och stafflier till vår öppna verksamhet för hemlösa och socialt utsatta. Ring till Mikaelsgården på 018-56 40 36

PINGISRACKET, BOLL OCH NÄT

Vi behöver pingisracket, boll och nät till vårt boende för ensamkommande barn och unga.

PÄRLOR OCH TRÅDAR

Vi vill gärna ha material för att tillverka smycken på Crossroads. Har du pärlor, kulor eller liknande som du kan ge bort? Ring till Crossroads på 073-612 74 63

Språk »