Biståndsministern besöker Uppsala stadsmission

På måndag den 11 juli besöker Sveriges biståndsminister, Matilda Ernkrans, Uppsala Stadsmission. Ministern är intresserad av hur Stadsmissionen som en idéburen organisation arbetar för att människor som lever i utsatthet får nya möjligheter i livet.

Måndag den 11 juli besöker biståndsministern Matilda Ernkrans Hantverksslussen, en av flertalet verksamheter som bedrivs av Uppsala Stadsmission.

“Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Jag ser fram emot att besöka Uppsala Stadsmission – det ideella engagemanget spelar en så stor roll för så många människor. Det skapar tillit och trygghet, och för mig som biståndsminister är det också viktigt för att det är arbete som detta som ökar viljan att ge bistånd för att lindra nöd och fattigdom också på andra håll i världen”, säger biståndsminister Matilda Ernkrans.

“Vi välkomnar biståndsministern till Hantverksslussen och vi ser fram emot att få visa hur vi arbetar”, säger Berglind Gudmundsdottir, föreståndare på Hantverksslussen.

Hantverksslussen är ett socialt företag som arbetar med arbetsinriktad rehabilitering och för att skapa fler arbetstillfällen i Uppsala. Vi värdesätter att arbetet får ta tid och växa fram under god gemenskap.

Läs hela pressmeddelandet här.

Statsråd Matilda Ernkrans, Minister för högre utbildning och forskning, Utbildningsdepartementet
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet