Vi söker just nu en verksamhetsvärd till Mikaelsgården

Fler och fler människor i utanförskap söker sig till vår öppna verksamhet Mikaelsgården och därför behöver vi förstärka vår arbetsgrupp ytterligare.

Om tjänsten:
De huvudsakliga arbetsuppgifterna på Mikaelsgården som är en fältbaserad verksamhet och mötesplats för vuxna personer i social utsatthet. Gemensamt för dem som söker sig till verksamheten är deras svåra och komplicerade livssituation, där alkohol och drogproblematik, psykisk ohälsa och hemlöshet är primärt.

Mikaelsgårdens mål är att erbjuda ett sammanhang där alla är välkomna, en plats i tillvaron med möjlighet till samtal om vardagliga, sociala och existentiella frågor. Stöd i kontakter med myndigheter och närstående. Personlig omvårdnad med dusch, klädbyte samt enklare klädbyten erbjuds också. Vi söker dig som har en förmåga att hålla ditt lugn och fokus i en väldigt brokig miljö. Att skapa en värdig, trygg plats för de gäster som söker sig till vår verksamhet är vårt uppdrag.

Kompetens:
Vi vill att du har en förmåga att möta människor där de befinner sig, inger förtroende och delar vår värdegrund. Du ska ha en tilltro till att alla människor är utvecklingsbara och vara en inspiratör för att ge våra gäster den möjligheten. Du behöver vara genuin, stabil och uthållig person som har en god förmåga att genom givna ramar se möjligheter och lösningar istället för hinder, även förmåga att på ett positivt sätt kunna sätta gränser är nödvändigt.
Du måste inneha B- körkort då tjänsten även omfattar arbete utanför verksamheten. Tjänsten innebär även administration så vi ser även att du har erfarenhet av dokumentation. Du blir en del av ett team och därför är det viktig att du kan kommunicera och samarbeta. Vi förutsätter att du har en adekvat utbildning inom socialt arbete. Erfarenhet av psykiatri är starkt meriterande. En god erfarenhet av arbete/ uppdrag i frivilligorganisation eller kyrka liksom kunskap av socialtjänstens arbetssätt.

Omfattning:
Tjänsten är på 100 % och löper i 6 månader. Din arbetstid är vardagar under dagtid samt varannan torsdag kväll för uppdrag på Soppmässan. Arbetstiden är likt vår verksamhet föränderlig efter behov och resurser.

Skriv gärna i ditt personliga brev varför just du är rätt person att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser att du börjar så fort som möjligt.

Kontaktperson:
Kontakta Carola Matilainen, Föreståndare på Mikaelsgården, om du har frågor kring tjänsten; carola.matilainen@uppsalastadsmission.se

Ansökan:
Skicka in din ansökan med CV senast den 5 mars 2021 genom klicka dig fram till annonsen på Jobbet.se

Urval och intervjuer sker löpande. Är du intresserad skicka in din ansökan redan idag!