Uppsala Stadsmission söker medarbetare till Kvinnobyrån i Uppsala

Ort: Uppsala, 1 plats
Yrke: Socionom
Sista ansökningsdag: 20-04-06

Kvinnobyrån är en verksamhet som erbjuder stöd till kvinnor och barn som varit utsatta för någon form av våld. Arbetet sker främst under kontorstid. Kvinnobyrån erbjuder individuellt stöd, stöd i grupp och bistår även med anonyma lägenheter. Olika former av föräldrastöd är en viktig del av arbetet och vi använder oss av en evidensbaserad metod. Kvinnobyrån är en utåtriktad verksamhet som bland annat samarbetar med Uppsala kommuns verksamhet Nexus. Utöver stöd till kvinnor så förläser vi och utbildar personal som möter målgruppen.

Arbetsuppgifter
Som kurator på Kvinnobyrån har du ett nära samarbete med ansvarig föreståndare för Kvinnobyrån Vi söker dig som kan:

• Hålla i stödsamtal.
• Ansvara för arbetet med våra anonyma lägenheter, stötta/vägleda kvinnorna som bor där och även göra praktiskt arbete i lägenheterna.
• Ansvara för ramarna och planering av befintlig stödgrupp.
• Ansvara för volontärer till stödgrupp, rekrytera nya och planera för befintliga. Ha kontakt med gruppledare samt deltagare i gruppen.
• Svara i telefonen, ta emot förfrågningar samt rådgivning.
• Ta emot planerade och oanmälda besök.
• Sprida information om Kvinnobyråns verksamhet.
• Utveckla verksamheten.
• Kontakt med myndigheter.
• Föreläsa/utbilda om våld i nära relation.

I tjänsten ingår även handledning.

Som ideell förening är Kvinnobyrån i ständig förändring och utveckling vilket gör att arbetsuppgifter och målgrupp kan komma att förändras.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen eller likvärdig utbildning med god kunskap om socialtjänsten och lagstiftningen. Vi vill att du har gedigen erfarenhet av att genomföra stödsamtal med personer som är utsatta för våld i nära relation. Du behöver ha professionell kunskap om våld i nära relation. Vi önskar även att du har en steg 1 utbildning.

Goda kunskaper i svenska språket är nödvändigt.
Körkort krävs.

Personliga egenskaper
Du är trygg, självgående och engagerad. Varm och tydlig. Initiativtagande. Du känner till förhållningssättet; privat, personlig och professionell. Kan möta människor i kris på ett personligt sätt. Tjänsten kräver självständighet vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och prioritera ditt arbete. I tjänsten är det även nödvändigt att du har en god samarbetsförmåga, detta då Kvinnobyrån samverkar med många olika instanser i samhället. Ett grundperspektiv som gör dig till en bra medarbetare är ditt förhållningssätt till dina medmänniskor.

Varaktighet/arbetstid
Visstidsanställning tom 201231 med chans till förlängning.
Heltid 100%
Månadslön enligt överenskommelse
Placering i centrala Uppsala
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka gärna din ansökan och CV redan idag. Skriv i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Skicka in din ansökan via Jobbets hemsida

Läs mer om Kvinnobyrån

Kontaktperson för frågor om tjänsten

Anna Sjölund
Föreståndare, Kvinnobyrån
anna.sjolund@uppsalastadsmission.se
Tel: 073-397 60 30

Johanna Rudmark Hagström
Socialchef, Uppsala Stadsmission
johanna.r.hagstrom@uppsalastadsmission.se
Tel: 076-140 34 07