Kurator sökes till Kvinnobyrån

Sista ansökningsdag: 20 november

Uppsala Stadsmission söker en socionom till Kvinnobyrån i Uppsala.

Kvinnobyrån är en daglig verksamhet som erbjuder stöd till kvinnor som varit utsatta för någon form av våld och till ensamstående mammor. Kvinnobyrån erbjuder individuellt stöd, stöd i grupp och bistår även med anonyma lägenheter.

Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande samt boende för ensamkommande flyktingbarn. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.

Arbetsuppgifter
Som kurator på Kvinnobyrån har du ett nära samarbete med ansvarig föreståndare för Kvinnobyrån.

Vi söker dig som kan:

  • Hålla i stödsamtal
  • Ansvara för arbetet med våra anonyma lägenheter, stötta/vägleda kvinnorna som bor där, men även göra praktiskt arbete i lägenheterna.
  • Ansvara för ramarna och planera befintlig grupp, ansvara för volontärer, rekrytera nya och planera för befintliga.
  • Ha kontakt med gruppledare samt deltagare i gruppen.
  • Svara i telefonen, ta emot förfrågningar.
  • Ta emot planerade och oanmälda besök.
  • Sprida information genom olika kanaler om Kvinnobyråns verksamhet.
  • Utveckla verksamheten
  • Kontakt med myndigheter
  • Annat praktiskt

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av stödsamtal gällande våld i nära relation. Meriterande om du har professionell kunskap om våld i en nära relation och utsatthet förknippat med detta. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten. Goda kunskaper i svenska språket är nödvändigt.

Personliga egenskaper
Du är trygg, självgående och engagerad. Varm och tydlig. Initiativtagande. Känner till förhållningssättet; privat, personlig och professionell. Kan möta människor i kris på ett personligt sätt. Det som gör dig till en bra medarbetare är ditt förhållningssätt till dina medmänniskor.

Varaktighet/arbetstid
Tidsbegränsad anställning 12 månader med möjlighet till förlängning.
Deltid 80%
Månadslön efter överenskommelse
Placering i Uppsala

Ansökan
Tillsättning av tjänsten sker så snart vi hittar lämplig kandidat. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande. Skicka din ansökan redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Låt oss avgöra om du är lämplig och sök jobbet även om du inte uppfyller alla kriterier. Vi lägger stort fokus på din personliga lämplighet. Skicka oss ditt cv och personliga brev via mail till Karolina Carlén.

Kontaktperson: Karolina Carlén, föreståndare för Kvinnobyrån,
karolina.carlen@uppsalastadsmission.se., tel. 018-56 40 25