Kommunikatör till Uppsala Stadsmission

Vi söker en engagerad och driven kommunikatör med bred kompetens och stort intresse för samhällsfrågor. Tjänsten är ett föräldravikariat på 1 år och på heltid. Tillträde i mitten av oktober eller efter överenskommelse. Som kommunikatör ingår du i ett team som även arbetar med insamling- och volontärverksamhet. Tjänsten är placerad på Uppsala Stadsmissions kansli på Kungsängtorg 2, Uppsala.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med både extern och intern kommunikation. Du arbetar både strategiskt och operativt. Arbetet innebär att initiera, planera, driva, genomföra, utveckla och följa upp externa och interna kommunikationsinsatser i syfte att;

-ge ökad kännedom om Uppsala Stadsmission och respektive verksamhet
-ge ökad kunskap till allmänheten om situationen för hemlösa och socialt utsatta i Uppsala
-påverka samhällsutvecklingen och skapa förutsättningar för engagemang både bland enskilda och företag
Du arbetar också med kommunikationsfrågor i nätverket för Sveriges Stadsmissioner.

Kvalifikationer
Du ska ha akademisk utbildning inom kommunikation samt några års erfarenhet av arbete med kommunikation och PR, både strategiskt och operativt. Du gillar högt tempo, du har en god språkkänsla, du har vana att arbeta med webb (WordPress) och övriga digitala kanaler samt har kunskap och erfarenhet inom grafisk formgivning. Du behärskar InDesign. Det är meriterande om du har kunskap om arbete med rörlig bild eller kunskap i Photoshop och Illustrator. Du delar Uppsala Stadsmissions värderingar och körkort är en merit.

Personliga egenskaper
Som person är du självgående, nyfiken, kreativ och idéskapande samtidigt som du är strategisk och strukturerad. Rollen förutsätter stora kontaktytor, både internt och externt, och ställer därmed krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och flexibilitet.

Du har ett positivt förhållningssätt till problemlösning och finner glädje i att vara del av ett team som arbetar med PR-kommunikation, insamling och volontärer.

Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala.

Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation.
Vår vision är; Tillsammans gör vi Uppsala mänskligare!

Upplysningar om tjänsten
Ewa Johansson, Kommunikations- och Insamlingsansvarig, 018 - 56 40 19, 070-303 10 09

ewa.johansson@uppsalastadsmission.se

Ansökan
Skicka CV samt personligt brev till HR ansvarig; marie.nordwall@uppsalastadsmission.se

Sista ansökningsdag den 7 augusti 2018. Intervjuer kommer att ske i augusti.

 

Om oss

Här kan du läsa mer 
om Uppsala Stadsmission

Språk »