Hjälp oss fylla kylen hos Uppsalas mest utsatta familjer!

Swisha din gåva: 900 28 25

Sveriges Stadsmissioners senaste Fattigdomsrapport 2018 visade bland annat att över hälften av våra insatser (56 procent) går till människor som redan får ekonomiskt stöd från de allmänna välfärdssystemen. Trots detta stöd klarar de sig inte i vardagen. De som faller mellan stolarna, ”de ohjälpta” och de så kallade ”working poor”, är människor som trots att de arbetar, ändå inte har tillräckligt god ekonomi för att slippa gå hungriga. Och dessa grupper utsatta medborgare växer nu kraftigt även här i Uppsala.

 

För familjer som lever i fattigdom är julen därför ofta den värsta tiden på året. De har inte bara svårt att betala hyran eller köpa vinterkläder. De har inte ens råd att äta sig mätta. I vår julkampanj vill vi hjälpa dessa familjer. Bidra till att hjälpa andra i jul och hjälp oss fylla kylen oss hos Uppsalas mest utsatta familjer!

 

Öppna Swish-appen och scanna den QR-kod i kylskåpet vars vara och belopp du vill bidra med. Du kan också välja att fylla kylen med din egen vara och ge ett valfritt belopp, alternativt välja QR-kod som fyller hela kylen.

 

Självklart kan du också bidra med samtliga ovan angivna gåvobelopp genom att traditionellt använda dig av betalning till vårt Plusgiro och Bankgiro:

 

Bankgiro: 900-2825
Plusgiro: 90 02 82-5
Swish: 900 28 25

Tack för din julgåva!

Använd swish appen i din mobil

Våra verksamheter

• Crossroads (verksamheten stängd sedan 19 okt)•

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Presentkort på matbutiker till Kvinnobyrån

Vår verksamhet Kvinnobyrån efterfrågar matkuponger och presentkort på matbutiker att dela ut till de kvinnor, ofta med barn, som söker stöd hos oss.  Kontakta Kvinnobyrån på tel: 018–56 40 25 eller mail: kvinnobyran@uppsalastadsmission.se. Alla bidrag mottages tacksamt!

Varma vinterkläder, vinterskor och underkläder till Mikaelsgården

På grund av vinterkylan har vi just nu ett extra stort behov av vinterkläder, vinterkappor och vinterskor på Mikaelsgården. Vi har dessutom ett konstant behov av nya underkläder till våra besökande.  Kontakta oss på tel: 018-56 40 36 eller mail: mikaelsgarden@uppsalastadsmission.se

Språk »