Välkommen till vår gåvoshop

När du handlar i vår gåvoshop bidrar du till arbetet för en mänskligare stad för alla. Överskottet går till våra öppna verksamheter samt till att skapa fler arbetstillfällen i Uppsala. I vår Gåvoshop kan du handla både symboliska gåvor, böcker och träkors. När du handlar en symboliska gåva får du ett gåvobevis hemskickat.

Välkommen att handla för en god sak.

Andra gåvor

Hyllningsgåva

Känner du någon som fyller år eller ska firas av andra skäl? Skänk en gåva till Uppsala Stadsmission istället för en present, så skickar vi ett fint gåvogram till jubilaren. Din hyllning blir ett välkommet bidrag till Uppsala Stadsmissions arbete för människor i hemlöshet och utsatthet. 

Beställ ett gåvogram här.

Minnesgåva

Skicka ett gåvogram för att hedra minnet av någon avliden. Istället för en krans eller blommor kan du här bidra med en gåva till Uppsala Stadsmissions arbete för hemlösa och socialt utsatta.

Beställ ett gåvogram här.

Skänka pengar

Genom din gåva till Uppsala Stadsmission gör du skillnad för uppsalabor som lever i utsatta livssituationer. Att skänka pengar är ofta det enklaste och bästa för både givare och mottagare. Då kan vi direkt finansiera den verksamhet där behovet är som störst. Nedan ser du några alternativ på hur du kan ge ditt stöd. 

Skänk pengar här.

Testamentsgåva

Vill du stödja arbetet för människor i utsatthet men avvakta med din gåva, kan du skriva ett testamente till förmån för Uppsala Stadsmission. Med din värdefulla hjälp kan vi arbeta vidare med att bryta människors utanförskap.

Genom att testamentera en penninggåva, din bostadsrätt eller andra värdeföremål bidrar du till att hjälpa unga, vuxna och äldre med både akut hjälp och långsiktigt stöd. Det kan handla om vård för en människa med psykisk ohälsa eller ett missbruk. Tak över huvudet för någon som lever i hemlöshet eller hjälp till en våldsutsatt kvinna eller ensamstående mamma som har svårt att få vardagen att gå ihop ekonomiskt.

Att skriva sitt testamente är i hög grad en privatsak och inget du behöver delge din omgivning. Vår förhoppning är dock både att få tacka dig och att ge en möjlighet att återkoppla om vad din gåva kan tillföra hjälpverksamheten och de människor som får ta del av din omtanke. Det kan till exempel ske genom att du får besöka en verksamhet eller träffa en föreståndare och höra deras erfarenheter ute på fältet.

Gåvokorg

Följ oss på Instagram

@uppsalastadsmission

3 days ago
  • 58
  • 1
4 days ago
  • 28
  • 0
5 days ago
  • 36
  • 0
6 days ago
  • 36
  • 2

Ja, jag vill prenumerera på Uppsala Stadsmissions nyhetsbrev!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Behövs just nu

Kylskåp till boendet för ensamkommande barn

Vi behöver kylskåp till vår verksamhet för ensamkommande barn. Om du har ett som du inte längre behöver var snäll och ring till 070-188 35 57. Tack för ditt stöd.

Varma vinterkängor och vantar/handskar

Vår verksamhet Mikaelsgården för hemlösa är i akut behov av varma vinterkängor och handskar. Om du kan skänka ring 018-56 40 36 eller mejla till mikaelsverksamheter@uppsalastadsmission.se

Frysar och kylar

Vi behöver frysar och kylar till vår verksamhet Matcentralen. Om du har möjlighet att skänka detta till oss ring 018-56 40 21. Tack för ditt stöd  

AKRYLFÄRG, PAPPER OCH STAFFLIER

Vi behöver akrylfärg, penslar, papper, dukar och stafflier till vår öppna verksamhet för hemlösa och socialt utsatta. Ring till Mikaelsgården på 018-56 40 36

PINGISRACKET, BOLL OCH NÄT

Vi behöver pingisracket, boll och nät till vårt boende för ensamkommande barn och unga.

PÄRLOR OCH TRÅDAR

Vi vill gärna ha material för att tillverka smycken på Crossroads. Har du pärlor, kulor eller liknande som du kan ge bort? Ring till Crossroads på 073-612 74 63

Språk »