Kvinnobyrån är en verksamhet som erbjuder stöd till kvinnor och barn som varit utsatta för någon form av våld. Kvinnobyrån erbjuder individuellt stöd, stöd i grupp och bistår även med anonyma lägenheter. Kvinnobyrån är en utåtriktad verksamhet som bland annat samarbetar med Uppsala kommuns verksamhet Nexus. Utöver stöd till kvinnor så förläser vi och utbildar vi personal som möter målgruppen. Olika former av föräldrastöd är en viktig del av arbetet och vi använder oss av evidensbaserade metoder.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Den är på heltid och arbetet sker under kontorstid. Månadslön enligt överenskommelse. Placering i centrala Uppsala.

Arbetsuppgifter
Som föreståndare för Kvinnobyrån har du ett nära samarbete med kuratorn på Kvinnobyrån. Föreståndarrollen på Stadsmission innebär att du har ansvar för verksamheten, personal och arbetsmiljön.

Vi söker dig som kan
-Samarbeta och leda personal
-Hålla i stödsamtal, rådgivning och ev terapi
-Ansvara för arbetet inom Kvinnobyrån, befintlig verksamhet
-Ansvara och driva utvecklingsfrågor
-Skriva och följa upp projektansökningar
-Arbeta med nätverk och kommunikation av Kvinnobyrån
-Kontakt med myndigheter
-Föreläsa/utbilda om våld i nära relation

Kvalifikationer
Vi söker dig med en högskoleutbildning, gärna med psykoterapiutbildning, steg 1, eller likvärdig utbildning med god kunskap om socialtjänsten och lagstiftningen. Vi vill att du som har god kunskap och erfarenhet av arbete med våld i nära relationer, gärna vidareutbildning inom området t ex Trappansamtal. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda verksamhet och personal. Goda kunskaper i svenska språket är nödvändigt. Önskemål är körkort för bil.

Personliga egenskaper
Du är tydlig, driven, har människan i centrum och lösningsfokuserad. Känner till förhållningssättet; privat, personlig och professionell. Kan möta människor i kris på ett personligt sätt. Det som gör dig till en bra föreståndare är ditt förhållningssätt till dina medmänniskor.

För frågor om tjänsten
Karolina Carlén, Föreståndare för Kvinnobyrån, karolina.carlen@uppsalastadsmission.se tel: 073-397 60 30
eller Johanna Rudmark Hagström, Socialchef, johanna.r.hagstrom@uppsalastadsmission.se, tel: 076-140 34 07

Ansökan
Sista ansökningsdag: 6 nov 2019 men urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka därför din ansökan redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta som föreståndare på Kvinnobyrån. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Ansökan sker via mail till: johanna.r.hagstrom@uppsalastadsmission.se