”Det är som att ha fått två extra söner i familjen”

Gunilla Renn öppnade upp sitt hem till Mustafa som inte hade någonstans att bo, han sov hos kompisar och hade kläderna i skolan. Här berättar hon hur det är att vara Fadderhem

-Det har blivit så roligt sedan Mustafa flyttade in. Han är mycket gullig och hjälpsam. Jag hade redan en afghansk kille som hyrde hos mig, så nu har de två blivit goda vänner. Det är som att ha två extra söner i familjen nu när mina egna barn flyttat ut.
På dagarna sköter de sig själva, de umgås ibland och går undan ibland. Gunilla betonar att det är väldigt enkelt och bra att ha killarna som inneboende. De turas om att laga maten, men ofta äter de var och en för sig eftersom de har olika tider att passa.
- När alla däremot är hemma samtidigt brukar vi äta tillsammans, säger Gunilla.

Innan Mustafa flyttade in till Gunilla bodde han i ett familjehem. När socialtjänsten meddelade att han fått sitt första avslag och att de inte längre skulle betala för Mustafa fick han flytta ut omedelbart. En tid fick han sova hos kompisar, en kväll i taget och ha sina kläder i skåpet i skolan.

-En rolig grej vi gjorde tillsamman var när vi åka upp till Romme för åka att skidor. Jag hade några fribiljetter och ville utnyttja dem på bästa sätt. Vädret var fantastiskt! Med strålande sol och perfekt snö. Vi hade med oss matsäck och fikade på vägen. Den andra afghanska killen har åkt några gånger förut och älskade det, så när Mustafa hade tröttnat på mitt något mesiga plogande i barnbacken, kastade han sig utför med dödsförakt. Han ramlade hundratals gånger men fortsatte oförtrutet. De hade nästan inte tid att äta lunch, berättar Gunilla som fortsätter,

- Jag tycker bara att det tillfört positiva saker i mitt liv att ha en ung människa boende hos mig!

 

 

Språk »