Vi söker en jobbcoach – arbetsintegration

OBS! Rekryteringen av denna tjänst är tillfälligt pausad.

Uppsala Stadsmission har flera sociala företag vars syfte är att stödja människor som står långt utanför arbetsmarknaden vidare till självförsörjning. Deltagare får stöd i arbetsinriktad rehabilitering som i vissa fall leder till anställning inom Uppsala Stadsmission. Dessa anställningar är en länk vidare och är i regel under en period på ett till två år. Under anställningen behöver vi stödja människor att fortsätta utveckla mot anställning på den reguljära arbetsmarknaden. Det är detta arbete som jobbcoachen ska vidareutveckla och genomföra.

Om tjänsten

Uppsala stadsmission söker en jobbcoach som ska stödja våra sociala företag. Tjänsten är heltid och tillsvidare med tillträde efter överenskommelse.

Huvuduppgifter är:
– Stödja anställda och i vissa fall deltagare i ett förberedande arbete med inspiration från IPS modellen
– Bearbeta lokala företag inför samarbete kring praktik och anställning
– Stödja företag och arbetstagare under praktik/anställning

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter blir att stödja målgruppen i att förbereda sig för ett arbeta på den reguljära arbetsmarknaden, skapa ett kontaktnätverk av företag som kan ta emot arbetskraften samt vara behjälplig i introduktion och anpassning av de nya arbetsplatserna. Eftersom detta arbete är beroende av antal deltagare kan det förekomma att delar av tjänsten ersättas av andra arbetsuppgifter.

Kompetens

Universitets- eller högskoleutbildning inom socialt arbete eller beteendevetenskap är ett krav. Samarbetsförmåga internt och externt med ett lösningsfokuserat arbetssätt är en förutsättning.
Körkort är ett krav.
Du har en syn på människor där både beteendeinriktning och det relationella perspektivet får plats.
Du uppskattar och känner dig bekväm i att arbeta självständigt och flexibelt. Fokus ska vara på att arbeta utifrån deltagares bästa samtidigt som du har ett inspirerande och professionellt förhållningssätt till att leda medarbetare.

Upplysningar

För mer information, kontakta Föreståndare, Emilia Dahlström: emilia.dahlstrom@uppsalastadsmission.se

Ansökan

Tillsättning av tjänsten sker så snart vi hittar lämplig kandidat. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stort fokus på din personliga lämplighet.

Senast den 25 mars 2020 vill vi ha din ansökan. Skicka in din ansökan via Jobbet.se